Canzonet met Mauthausen Lied in Oorlogsmuseum

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Gemengd koor Canzonet uit Dieren, treedt zaterdag 14 december op in pop-up museum Rheden in Oorlogstijd. Op het programma staat onder meer een van de Mauthausen-Liederen.

Die liederen zijn zwart of wit.

Het verhaal over het kamp Mauthausen gaat over het zwartste zwart uit het bestaan van de mens, maar beschrijft ook het witste wit: de liefde als overwinning op de dood. Canzonet brengt onder leiding van Dineke de Roo één van die beladen muziekstukken ten gehore.

Gemengd koor Canzonet

Daarnaast bestaat het repertoire van het koor uit a capella-muziek uit verschillende eeuwen, van renaissance tot heden, in meerdere talen en stijlen. De begeleiding van Canzonet is in handen van Jan Baggerman, dwarsfluit en van koorlid Ben Jansen, accordeon.

De aanvang op zaterdag 14 december is om 14.00 uur, de entree is gratis. Aanmelden kan op: www.eenpassievoorboeken.nl en meer informatie over het koor is te vinden op www.canzonet.nl.

Pop-up museum Rheden in Oorlogstijd, Hoofdstraat 75 Velp. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Vrij entree.

Kijk voor meer informatie ook op: www.facebook.com/rhedeninoorlogstijd.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden