Opening Kunstwinkel in Nieuwe Ruimte Velp

Foto: Sebastiaan Torenhof

VELP – Zondag 1 december was de opening van de elfde expositie in Nieuwe Ruimte. Deze keer is het thema ‘De Kunstwinkel’ en dat is ook wat de medewerkers van Nieuwe Ruimte hebben neergezet.

De expositie ruimte aan Den Heuvel is tot de nok toe gevuld met kunstwerken groot en klein, ruim 650 in totaal! En alles is te koop, iets dat erg handig is in deze maand van sint en kerst.

De opening werd verricht door Voorzitter Rob van Oosten. Waarbij de, toch niet klein te noemen, expositie ruimte helemaal vol stond met aanwezigen. “Welkom op onze Black Sunday Art Shop in The Netherlands,” grapte Van Oosten, waarbij hij wel vroeg om er geen chaotisch graaifestijn van te maken zoals we die kennen van, de inmiddels ook in ons lang populaire, Black Friday.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Opening Kunstwinkel - Sebastiaan Torenhof

Gelet op de prijzen die voor de kunst werd gevraagd was dit tafereel zeker een mogelijkheid. Het was duidelijk dat de inrichters en kunstenaars het doel hadden de kunst voor iedereen betaalbaar te houden, en mensen met ieder budget de kans te geven iets moois en unieks in huis te halen. “Beroepskunstenaars als middenstanders dat maak je niet vaak mee,” vertelde Rob van Oosten in zijn openingsspeech, “dat is onze politieke doelstelling, om het sociale domein weer te bedienen.”

Vervolgens was er, geheel naar traditie, tijd voor een gedicht van huisdichter René Kijne, waarna de werkelijke opening werd verricht door Kunstenaar van de Maand, Eugène Terwindt. Waarbij duidelijk was dat de aanwezigen al stonden te popelen om alle kunst te bekijken, en hoogstwaarschijnlijk, aan te schaffen.

Ook was er tijd voor Gerrit van Middelkoop, om aandacht te vragen voor het behoud van de treinremise van De Steeg. Om dit te ondersteunen konden bezoekers een speciaal bedrukte en genummerde kalksteen kopen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Opening Kunstwinkel - Sebastiaan Torenhof

De gehele opening werd voorzien van live muziek van het duo Theo Worm & Gerárd Baldeo. En de aanwezigen keken onder het genot van een hapje en een drankje naar al het moois dat de kunstenaars te koop aanboden. Naarmate de middag verstreek werden meer lege plekken op de muur zichtbaar, waar werken hingen die inmiddels mee naar huis waren met trotse nieuwe eigenaar. Maar vrees niet, er is nog genoeg te zien en te koop voor iedereen. Nieuwe Ruimte is elke zaterdag en zondag geopend van 12:00 – 17:00 uur. Met extra openingstijden op vrijdag 13 en 20 december.

Voor meer informatie: https://www.nieuwe-ruimte.nl/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden