Studenten Van Hall Larenstein onderzoeken beleving leefomgeving Rheden-West

Foto: Van Hall Larenstein

VELP/RHEDEN – Eerstejaarsstudenten van Hogeschool Van Hall Larenstein doen op dit moment veldonderzoek om input te krijgen voor een enquête over leefbaarheid die inwoners van Rheden-West vanaf 19 december in de bus krijgen.

Opdrachtgevers zijn Rhedens Dorpsbelang en de gemeente Rheden. Zij gebruiken de resultaten voor het maken van nieuwe plannen voor Rheden. De enquêtevragen gaan over wat inwoners vinden van de leefbaarheid in hun buurt, het zuidwestelijk deel van Rheden (ten zuiden van de Arnhemseweg).

Wat vinden inwoners bijvoorbeeld van de voorzieningen en de sociale contacten? De enquête kan anoniem ingevuld worden. Door mee te doen aan de enquête leveren wijkbewoners belangrijke input voor bijvoorbeeld herinrichtingsplannen.

Studenten van de opleiding ‘Management van de Leefomgeving’ dragen door het maken van plannen bij aan een duurzame en beter leefbare omgeving.

Dinsdagavond 28 januari worden de resultaten van het onderzoek in het Dorpshuis in Rheden gepresenteerd en kunnen aanwezigen hierover met elkaar in gesprek.

Iedereen is welkom.

De komende jaren vragen studenten ook inwoners van andere buurten en dorpen in de gemeente Rheden naar hun mening. Voor de studenten is dit een spannende eerste kennismaking met het echte werk.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.rhedensdorpsbelang.nl. Voor vragen kunt u terecht bij Hans Mulder via [email protected], of bij Anne Clasquin, docent bij Hogeschool VHL: [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden