Tentoonstelling: De makers van De Spelerij presenteren eigen werk

Foto: De Spelerij Dieren

DIEREN – Bij De Spelerij in Dieren draait alles om kunst, bedacht en ontworpen door beeldend kunstenaar Jos Spanbroek. Maar al die kronkels en ideeën worden al jarenlang uitgewerkt, verbetert, gerepareerd en aangevuld door werknemers van De Spelerij en daar zijn ook kunstenaars bij.

Nu is het tijd dat ook zij een gezicht krijgen. Wie zijn deze werknemers en wat maken zij zelf? Samen versterken zij de kunst in De Spelerij, maar begeleiden ook de kinderen in de werkplaats De Uitvinderij.

Kunstenaars:

Freek Aalten, goudsmid, maakt speelgoed en meubelmaker

“Er is niks mooiers dan me terug te trekken in mijn atelier en met mijn handen de ontwerpen vorm te geven en te laten ontstaan. Mooie dingen maken die echte waarde hebben voor mensen is mijn passie. Dat is wat ik het allerliefste doe. Als kind had ik die passie al. Al ruim voor mijn opleidingen aan de Vakschool Schoonhoven in 2004 tot goudsmid, was ik altijd iets aan het maken. Die creativiteit heb ik van mijn vader en mijn opa geërfd denk ik. Het zit in ons DNA.”

Marieke Jagtenberg – van Wolven, allround kunstenaar

Ze studeerde in 2002 af aan de Hogeschool voor de Kunsten, Constantijn Huygens, ze schildert, tekent en maakt T-shirts. “Mijn voorkeur gaat uit naar het gebruik van verschillende lagen bestaand uit acrylverf, spuitbus en pastelkrijt. De tekeningen beelden vaak een situatie of een gebeurtenis uit, van wat om mij heen gebeurt of wat ik zie..”

Mark Kramer, beeldend kunstenaar

Hij studeerde in 1996 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Na verschillende projecten in de toegepaste kunst en een periode van reizen begon hij in 2001 als zelfstandig beeldend kunstenaar met het maken van ruimtelijke installaties. Daarmee nam hij deel aan verschillende manifestaties en symposia binnen Europa. Naast galerie presentaties in Nederland, toont Kramer zijn werk tot op de dag van vandaag op verschillende tentoonstellingslocaties in binnen en buitenland. Hij werkt vanuit het Gelderse Leuvenheim.

Kim Otto, bloemkunstenaar

In 2017 studeerde ze af aan de Advanced Dutch Floral Design Course te Aalsmeer. Hier heeft ze alle vak technieken onder de knie gekregen en ervaren dat er meer is dan een biedermeier boeket die je meestal in de winkel vindt. Meer voldoening haalt ze uit de ondergrond een bloemwerk. “Door de ondergronden zelf te maken en te spelen met diverse materialen kan ik mijn creativiteit de vrije loop laten.”

Jan Schrijvers, alleskunner

In zijn vrije tijd is hij te vinden in zijn schuur of aan de klus bij anderen. Vele weten hem hierdoor te vinden. Hij zorgt voor de meest innovatieve oplossingen voor de uitdagingen die hem geboden worden. Zo maakt hij van een stel kledinghangers de meest bijzondere lampen, windmolen en nog veel meer.

Openingstijden

In de kerstvakantie van zaterdag 21 december t/m zondag 5 januari is er een tentoonstelling van het werk van die kunstenaars in het theater van De Spelerij. Deze is gratis te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur. Neem gerust een kijkje en het restaurant is geopend voor een kopje koffie en een kleine versnapering. Op 1ste en 2de Kerstdag en Oud- en Nieuwjaarsdag gesloten.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden