Nieuwe Rhedenaar Meander is geboren!

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Op 29 maart 2019 werd Rheden uitgeroepen tot beste Erfgoedgemeente van Nederland als winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs. Een hele eer! Naast die eer ontving de gemeente ook een geldprijs ter waarde van €25.000,-

(Tekst gaat verder onder de foto)

Geboorte Meander BNG Erfgoedprijs 17-12-2019

Besloten is om dat geld te gebruiken om een stripboek te maken over de geschiedenis van de gemeente.

Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente zijn tekenares Irene Berbée, scenarioschrijver Marq van Broekhoven en stripspecialist Marc de Lobie druk bezig met het schrijven en tekenen van het verhaal van Rheden. De strip zal worden uitgegeven door Diepenmaat Uitgeverij uit Dieren.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Geboorte Meander BNG Erfgoedprijs 17-12-2019

Wethouder Marc Budel heeft iedereen uitgenodigd voor de kraamvisite. Tijdens deze visite heeft hij trots de nieuwe Rhedenaar Meander aan de aanwezigen voorgesteld die als hoofdpersoon van het stripboek door de tijd en gemeente gaat reizen. Beschuit met muisjes stond klaar!

(Tekst gaat verder onder de foto)

Geboorte Meander BNG Erfgoedprijs 17-12-2019

Het boekje zal in het najaar van 2020 uitgegeven worden aan de basisscholen in de gemeente Rheden. Deze kunnen het boekje dan aanschaffen, het is bedoeld voor groep 8 van de scholen. Het boekje zal uit 44 bladzijde bestaan, dit is een standaard aantal voor een stripboek, de grootte zal ongeveer A4-formaat zijn. De vorderingen van het boekje zullen te volgen zijn via Instagram account ‘meanderrheden’.  Vanaf heden zullen de eerst delen worden gepost. Hier kan men ook verhalen of filmpjes en anekdotes posten.

Lees hier het juryrapport: https://www.bngerfgoedprijs.nl/wp-content/uploads/Juryrapport-BNG-Bank-Erfgoedprijs-2019.pdf.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Synopsys ‘Meander’ De raamvertelling:

Meander is een soort van elf, een klein boswezen dat leeft in en van de natuur. De elf is onsterfelijk en heeft als belangrijkste levenstaak het bewaken van de Oereik, een oude, machtige en magische boom – de spil van een groot natuurgebied.

Als het verhaal begint, wordt Meander uit een diepe slaap gewekt door zijn al even onsterfelijke vriend Xander, een grote, dikke rups. Xander klaagt dat hij honger heeft en dat er niets meer voor hem te eten is. Als Meander goed wakker is, ontdekt hij tot zijn schrik dat de Oereik tijdens zijn slaap helemaal kaalgevreten is en dat al het leven uit zijn takken verdwenen is, omdat Meander lange tijd niet goed voor hem gezorgd heeft.

Meander voelt zich enorm schuldig en gaat op zoek naar middelen om de Oereik weer tot leven te brengen, geholpen door Xander. Omdat ze beide onsterfelijk zijn, kan hu queeste eeuwenlang duren spelen belangrijke momenten uit de geschiedenis van deze streek telkens een rol in de zoektocht.

Bij toeval ontdekt Meander dat als hij in een spiegelend oppervlak valt of springt (bijvoorbeeld in stilstaand water) hij een sprong vooruit in de tijd maakt, misschien een kracht die hem gegeven wordt door de magische gouden eikel, die hij aan een koord om zijn hals draagt.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden