Actie Samen afsteken… Samen opruimen: inwoners ruimen samen het vuurwerkafval op

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Vrijdag 3 januari 2020 houdt de gemeente Rheden de jaarlijkse actie Samen afsteken… Samen opruimen. Inwoners ruimen dan vuurwerkafval op. Naast een schone en veilige buurt levert deze actie ook een waardebon voor iets lekkers bij de bakker op.

Het afsteken van vuurwerk hoort bij Oud en Nieuw. Hoe mooi het ook is, het levert rommel op. Door deze opruimactie is de buurt snel weer schoon. Elke volle vuilniszak met vuurwerkafval is goed voor een waardebon bij de plaatselijke bakker. De bonnen kunnen tot en met 18 januari 2020 worden ingewisseld voor iets lekkers. In 2019 leverden inwoners 355 volle vuilniszakken in bij een van de 14 inzamelpunten.

Kerstbomen

Kerstbomen kunnen in de tweede inzamelweek (6 t/m 10 januari) aan de weg gezet worden. Dat kan op de dag dat normaal gesproken de GFT-container wordt geleegd. Dus wordt normaal gesproken op woensdag de groene container geleegd, dan kan in week 2 op woensdag de kerstboom aan de weg gezet worden. Ook als in die week uw container niet geleegd wordt. Mensen die gebruik maken van een wijkcontainer mogen in week 2 hun kerstboom daarbij plaatsen. Het is belangrijk dat alle versiering uit de boom is gehaald. In tegenstelling tot voorgaande jaren is er geen kerstbomenactie meer.

Meer informatie

Meer informatie over de actie is ook te vinden op www.rheden.nl/jaarwisseling en in de onderstaande flyer.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen