De VvE Naefflat in Velp kan plannen om de flat te verduurzamen doorzetten

Foto: Roy Koenhen, FotoHuis Velp

VELP – De Vereniging van Eigenaren kan hun plannen om de Naefflat in Velp te verduurzamen doorzetten. De gemeenteraad heeft gisteren besloten hieraan bij te dragen door een lening te verstrekken.

De VvE van de Naefflat in Velp is al lange tijd op zoek naar mogelijkheden om hun gebouw zo goed mogelijk te verduurzamen en heeft hiervoor 2 miljoen euro nodig. Een groot deel hiervan, 1,4 miljoen, kan zij financieren vanuit het Nationale Energiebespaarfonds (NEF). Na aftrek van subsidies en het eigen vermogen heeft de VvE nog €400.000,- nodig. De gemeenteraad van Rheden heeft gisteravond besloten dit geld als een lening te verstrekken via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Het gaat hier om een pilot, aan de hand van deze pilot beoordeelt de gemeente of er in de toekomst een duurzaamheidsregeling voor VvE’s gaat komen.

Geen duurzaamheidsregeling voor VvE’s

De gemeente Rheden kent weliswaar al geruime tijd een duurzaamheidsregeling voor stichtingen en verenigingen zonder winstoogmerk en met een maatschappelijk belang, maar VvE’s kunnen daar geen aanspraak op maken. Dat geldt ook voor de duurzaamheidslening. Die is namelijk voor particuliere woningeigenaren. Daarom heeft de gemeenteraad besloten deze lening te verstrekken.

Wethouder Dorus Klomberg is blij dat de gemeenteraad heeft ingestemd met het verstrekken van deze lening: Het verduurzamen van woningen en gebouwen in onze gemeente vind ik erg belangrijk. Met deze pilot krijgen wij inzicht op welke wijze wij VvE’s hierbij kunnen ondersteunen. Duurzame woningen en gebouwen dragen voor een belangrijk deel  bij aan het verminderen van ons energiegebruik.”

(Foto: Roy Koenhen, Fotohuis Velp)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen