Nieuwe dierenambulance voor Dierentehuis Arnhem en omstreken!

VELP – Met zwaailichten en veel getoeter rijdt de prachtige nieuwe dierenambulance het terrein op van Dierentehuis Arnhem en omstreken. Stralend middelpunt van de kerstborrel, tijdens deze borrel, georganiseerd voor alle vrijwilligers, kon iedereen alvast de nieuwe dierenambulance bewonderen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Oude ambulances zijn aan vervanging toe

Vanaf het nieuwe jaar zal de eerste Mercedes Sprinter de weg op gaan. Door de ruim 2.000 meldingen per jaar zijn de oude dierenambulances toe aan vervanging. Onder andere de verandering van klimaat en het ontbreken van airco maakten de ritten in de afgelopen hete zomers extra zwaar voor dier en mens. Met regelmatig gebreken aan de wagens zijn ze ook niet meer betrouwbaar en dus niet veilig genoeg. De tweede dierenambulance wordt hopelijk in het voorjaar van 2020 vervangen, mits de financiën het toelaten.

Veiligheid en hygiëne

De nieuwe dierenambulance is van alle noodzakelijke gemakken voorzien en ingericht volgens strenge eisen. Voor het welzijn van dier en mens heeft hij airco. Om ons grote rayon zo economisch mogelijk te bedienen een goeie navigatie. De binnenkant is volledig bekleed met polyester om hem grondig te kunnen reinigen en ontsmetten, ontzettend belangrijk voor de hygiëne en gezondheid van de dieren. Ruime hondenbenches met antislipvloer. Schappen op maat gemaakt en aan de zijkant een speciale schuifdeur met een kast voor al onze materialen waar dagelijks mee gewerkt wordt. Ergonomische stoelen en automaat voor rijcomfort voor onze chauffeurs. De dieren en, net zo belangrijk, de vrijwilligers zullen er wel bij varen.

Dank aan de sponsoren

Dank zij de steun van verschillende donateurs werd dit gerealiseerd: Stichting Dierenlot, Teijin Aramid b.v., Wensink Arnhem Mercedes Benz dealer, Sanderse systems b.v. voor de inrichting en Stunnenberg sign + print voor de belettering. Fantastisch dat zij zo betrokken zijn en dit mogelijk maken.

Vrijwilligers

De dierenambulance van het Dierentehuis Arnhem en omstreken rijdt 24-7 met alleen vrijwilligers in de gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar. Een flink gebied waar deze nieuwe dierenambulance heel erg goed van pas komt!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden