Activiteiten Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal 75 jaar vrijheid 2020

Foto: Oudheidkundige kring Rheden - Rozendaal

RHEDEN – De Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal zal in het kader van 75 jaar vrijheid in 2020 meerdere activiteiten organiseren. Een van deze activiteiten is dat er iedere donderdag een nieuwsitem in het kader van 75 jaar vrijheid op haar website zal komen.

Tevens geeft de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal begin maart een speciale Ambt & Heerlijkheid uit over 75 jaar vrijheid voor Rozendaal, Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Spankeren en Laag-Soeren.

Website Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal: https://www.oudheidkundigekring.nl/.

Hieronder een overzicht van de eerste nieuwsitems waarmee begonnen zal worden:

  • 2 januari: Overzicht van alle herinneringsmonumenten in onze gemeenten Rheden en Rozendaal en twee specials van A&H die uitgegeven zijn bij 40 jaar en 60 jaar Vrijheid!
  • 9 januari: Verhalen over de oorlog en 75 jaar vrijheid van Laag-Soeren
  • 16 januari: Herinneringsmonumenten van Dieren, Artikelen uit oude A&H ’s over de oorlog en 75 jaar vrijheid van Dieren en als extra het oorlogsdagboek van T.T. Brandsma. Nu gaat het spel beginnen. Dagboekaantekeningen T.T. Brandsma, 29 september 1944 – 18 april 1945. Dit is eerder als boek verschenen.
  • 23 januari: Elecom 75 jaar vrijheid en herinneringsmonumenten van Elecom.
  • 30 januari: De Steeg 75 jaar vrijheid en herinneringsmonumenten van De Steeg.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

75 jaar vrijheid

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen