Discussieavond over de Democratie in De Steeg

Foto: PVDA Rheden-Rozendaal

DE STEEG – Op maandag 20 januari presenteert de schrijver en journalist Marcel ten Hooven zijn boek ‘de Ontmanteling van de democratie‘ in ‘de Boecop’ in de Steeg. De schrijver signaleert hoe onze democratie wordt bedreigd en probeert hierop antwoorden te vinden. 

Aansluitend is er een discussieforum over de thema’s van het boek. De zaal kan hier aan mee doen. De avond wordt gepresenteerd door Radio1 verslaggever Martijn Rosdorff. 

Nepnieuws en Neoliberalisme 

In het boek beschrijft ten Hooven de krachten die onze democratie bedreigen. Hij gaat in op onderwerpen als het asociale neoliberalisme, de zondebokpolitiek van het populisme en de groeiende ongelijkheid. Maar ook het referendum, nepnieuws en de dalende solidariteit komen aan de orde. Ten Hooven ziet de verkiezing van Donald Trump als een van de verschijnselen van het verval. Zijn boek gaat vooral over de ontwikkelingen in Nederland. 

Discussieforum 

Het panel wordt bezet door twee politici, Jean Eigeman en Ricardo Brouwer. Ook de schrijver zelf neemt hieraan deel. De zaal wordt uitgenodigd mee te discussiëren. Het forum staat vooral in het teken van het vinden van antwoorden op de bedreigingen van de democratie. Hoe kunnen we onze democratie ‘redden’? Het boek van ten Hooven is op de avond verkrijgbaar. 

Gratis toegang 

De toegang tot de avond is gratis. Belangstellenden wordt verzocht zich aan te melden via mail op [email protected]. De aanvang is 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. De avond wordt georganiseerd door de PvdA afdeling Rheden-Rozendaal. 

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

De ontmanteling van de Democratie - Marcel ten Hooven

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen