Gemeentelijk voetbaltoernooi gewonnen door Fc026

RHEDEN – Afgelopen vrijdag 3 januari was het dan eindelijk zo ver. Rhedense jongeren t/m 16 jaar gingen met elkaar strijden voor wie zich mag kronen tot het beste zaalvoetbalteam van Rheden.

Uitzonderingen op de leeftijdscategorie waren het team van politici en het team van de gemeenteambtenaren. Onder leiding van de burgermeester trokken de politici gemotiveerd ten strijd. In een beslissende wedstrijd tegen de gemeenteambtenaren trokken de raadsleden aan het kortste eind en werden door hun collega’s uitgeschakeld. Dit mocht natuurlijk de pret niet bederven aangezien de dag in het teken stond van jongeren, sport en verbinding. Jongerenwerker en mede-organisator Farid benadrukt dat de Gemeente Rheden zich een absolute voorbeeldgemeente mag noemen als het gaat om de verbinding met de jongeren. Zowel de ambtenaren als de politici zoeken de jongeren op een sportieve en aansluitende wijze op in hun leefwereld om de verbinding te zoeken. Werkelijk ‘Chapeau’ roept Farid onder de indruk. Speciale dank gaat dan ook uit naar de wethouder Marc Budel die zich volledig heeft ingezet om het toernooi tot een succes te brengen.

In de Finale namen twee jongerenteams het met elkaar op. De vlammen spatten er vanaf en de jongeren gunden elkaar geen centimeter ruimte. Het team Fc026 ging er uiteindelijk met de beker vandoor. Het moedige meiden Dreamteam ging aan de haal met de sportiviteitsprijs. Het raadsteam kreeg een verbindings-schaal uitgereikt voor de mooie en sportieve wijze waarop zij vandaag voor verbinding met de jeugd hebben gezorgd.

Speciale dank gaat uit naar Sc Rheden die zich zowel voor als achter de schermen hebben ingezet om het toernooi in goede banen te leiden. Daarnaast wordt de organisatie Jongerennetwerk bedankt voor haar aanwezigheid en inbreng. Zij gebruiken hun ervaringsdeskundige jongeren om andere Rhedense jongeren te helpen in hun ontwikkeling.  Ook het Rhedens zaalvoetbaltoernooi is onder begeleiding van Radaruitvoering Oost, georganiseerd door Rhedense jongeren. Vóór en dóór jongeren.

Klik op de bovenste foto vor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden