Naturalisatieceremonie op 16 december

Foto: nederlandse vlag

Op maandag 16 december om 13.30 uur krijgen zes inwoners van de gemeente Rheden officieel de Nederlandse nationaliteit. Burgemeester P.M. van Wingerden-Boers ontvangt deze mensen in de trouwzaal van het gemeentehuis.

Naast de groep van zes zijn ook alle inwoners uitgenodigd die eerder dit jaar Nederlander zijn geworden. 
Burgemeester Van Wingerden-Boers spreekt de aanwezigen kort toe. Hierna leggen de nieuwe Nederlanders de verklaring van verbondenheid af en reikt de burgemeester het bewijs van Nederlandse nationaliteit uit.
Na afloop is er gelegenheid tot napraten met koffie en gebak. 
51 personen
In totaal zijn er 51 personen (27 vrouwen en 24 mannen) die in de gemeente Rheden in 2013 de Nederlandse nationaliteit hebben verkregen door een naturalisatie of optie verzoek.
Naturalisatiedag
De datum waarop de naturalisatieceremonie plaatsvindt, is niet willekeurig gekozen. 15 december geldt als de landelijke Naturalisatiedag. Gemeentes zijn verplicht om jaarlijks een Naturalisatiedag te organiseren. Omdat deze datum dit jaar op een zondag valt, verschuift de ceremonie naar maandag 16 december. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen