Herinnering aan Het Ontzet van de Veluwezoom

Foto:

Speciaal voor ‘200 jaar Koninkrijk – het ontzet van de Veluwezoom’ zijn twee boekjes en een bijzondere herinneringsmedaille uitgegeven. De herinneringsmedaille in zilver is in heel beperkte oplage geslagen en uitgereikt aan alle re-enactors die minimaal twee dagen hebben deelgenomen aan het evenement op 29 en 30 november en 1 december. Op dit moment is er nog een klein aantal beschikbaar die u kunt kopen als herinnering aan dit unieke evenement. De medaille kost € 10.

Les Prussiens sont la!
Stichting Gelderse Geschiedenis heeft in samenwerking met Marieke Soetebier – Authentieke communicatie en Levende geschiedenis twee boekjes uitgegeven over het ontstaan van het Koninkrijk en het Ontzet van de Veluwezoom. Het eerste boekje heet ‘Les Prussiens sont la’ en vertelt en verbeeldt de Napoleontische geschiedenis van de Veluwezoom. Er staan prachtige historische foto’s in, onder meer van de eerdere herdenking in 1913 en 1963 van de veldslag. Dit boekje is ook in beperkte oplage uitgegeven en kost € 10.
Albrecht, een Nederlandse jongen in Franse dienst
Het tweede boekje is een mooi geïllustreerd kinderboek en heet Albrecht. Het vertelt het spannende verhaal uit 1813 van een Nederlandse jongen in Franse dienst. 
Dit boekje kost € 4.
Bestellen kan eenvoudig per mail
Als u de twee boeken gezamenlijk bestelt, betaalt u slechts € 12,50 in plaats van € 14. Bestelt u de twee boeken plus de herinneringsmedaille dan betaalt u voor dat hele pakket € 20 in plaats van € 24. Daar komen dan nog wel de verzendkosten bij.
De herinneringsmedaille en de twee boekjes kunt u bestellen door een mail te sturen naar [email protected]. Wacht daarmee niet te lang, want de voorraad is beperkt.
De boeken zijn los te koop bij de volgende verkooppunten in de gemeente:
  • Landgoed Rhederoord, De Steeg
  • Bakkerij Tom van Otterloo, De Steeg
  • The Read shop , Rheden
  • Boekhandel Jansen de Feijter, Velp
  • Bruna, Velp en Dieren
  • Bakkerij Samberg, Ellecom
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen