Activiteiten en concert tijdens Kerst op Steeg

DE STEEG – In het weekend voor de kerstdagen is er van alles te doen in de kerk in De Steeg en wordt op de tegenover gelegen Prinses Amaliahoek afgesloten met Glühwein.

Workshop ‘kersttafelstuk’ maken
In de kerk aan de Hoofdstraat is er op zaterdagmiddag 21 december een workshop bloemschikken. Met bijzondere materialen en onder professionele begeleiding maakt u een kersttafelstuk van minimaal 80 cm. De workshop begin om 13.30 uur en zal zeker drie uur in beslag nemen. Aanmelden kan tot 13 december via: [email protected] 
nm6txapyxyc4k6gz6a9oqy4i9
Kerstconcert met Thomassen Mannenkoor 
Het Thomassen Mannenkoor verzorgt op zaterdagavond 21 december een kerstconcert in 
de Hoofdstraatkerk van De Steeg. Het koor zal twaalf bekende liederen zingen in kerstsfeer en daarnaast is er  een intermezzo door een schola (zes broers Welling) van Gregoriaanse gezangen, waaronder het Rorate Caeli uit de adventstijd en uit de kersttijd Introïtus ( Dominus dixit ad me) en Allelujavers ( Dominus dixit ad me) uit de nachtmis en Introïtus (Puer natus est nobis) en Allelujavers (Dies sanctificatus illuxit nobis) uit de dagmis.
pa135abyaj5prrbz6xl4i69c7
Na afloop wordt er Glühwein of chocolade geschonken. Aanvang 19.30 uur en sluiting rond 20.45 uur. De kerk is vanaf 19.15 uur geopend en er is een kerstgroep te bezichtigen. Na afloop wordt een gift van minimaal € 5,00 gevraagd voor de bestrijding van de onkosten.
Kerstconcert Klein Cantique 
In de kerk is op zondag 22 december een Kerstconcert van Klein Cantique instrumentaal en vocaal o.l.v. mevrouw M. Muller uit De Steeg. Het concert begint om 15.00 uur. 
Na het concert kan men op de Prinses Amaliahoek genieten van  Glühwein, warme chocolademelk of erwtensoep onder het genot van de kerstklanken van Excelsior.
Kijk voor meer informatie over het hele programma Kerst op Steeg op: www.kerkopsteeg.nl
Behoud van uniek pand uit 1928
Het kerkgebouw aan de Hoofdstraat wordt, als het aan de Stichting ligt, een ontmoetingsplaats voor alle inwoners van de gemeente Rheden. Ook belangstellenden uit de regio zijn van harte welkom.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen