Cultuurbedrijf RIQQ gecertificeerd!

DIEREN – Tijdens de Nieuwjaarsborrel op vrijdag 10 januari 2020 is aandacht besteed aan de certificering die Cultuurbedrijf RIQQ onlangs van het CBCT heeft verkregen, dit in het bijzijn van wethouder Marc Budel. Cultuurbedrijf RIQQ is heel trots op dit keurmerk dat laat zien dat het een transparante en professionele organisatie is.

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid. De audits dragen bij aan de kwaliteit van de getoetste partijen en op die manier aan hun dienstverlening.

Om 15.30 nam wethouder Marc Budel het woord. “Ik ben blij hier van middag een certificering mag uit delen aan RIQQ. Een hoop mensen vragen zich zelf af waar staat RIQQ nou eigenlijk voor. Haast niemand weet het, ik heb het even voor U op gezocht: Rhedense Instelling voor Kunst en Cultuur. En wat doen ze nou eigenlijk?”

  • Programmering van festivals, voorstellingen, exposities en cursussen voor theater, muziek en beeldende kunst
  • Cultuureducatie: scholen ondersteunen bij het uitvoeren van hun culturele taken
  • Ondersteuning aan de amateurkunstsector
  • Hulp bij subsidieaanvragen, toetsen en toekennen van subsidies
  • Promotie van het aanbod van kunstenaars en verenigingen in de gemeente
  • Verbindingen leggen tussen culturele instellingen en bedrijven, onderwijs en inwoners van de Gemeente Rheden.
  • Investering in innovatieve projecten samen met bv de toeristische sector of de zorg

RIQQ is opgericht als onafhankelijke stichting met een eigen budget, op initiatief van de Gemeente Rheden met het samengaan van de Alliantie, Musica Allegra en de Rhedense Muziek Federatie.

Marc Budel:

“Bij de start in 2013 was het een kleine en onbekende organisatie die steeds verder uitgroeide en bekendheid kreeg, zij bundelden de krachten met veel andere organisaties, vroeg in 2018 een subsidie aan in samenwerking met de gemeente Rheden. En vroegen voor 2020 een certificering bij het CBCT aan, na een audit en rapportopstelling door het CBCT, kregen zij een cijfer 7,7 ter beoordeling en van de gemeente een cijfer 8. Daar mogen zij trots op zijn, mooie resultaten, er zijn natuurlijk ook nog wel wat verbeterpunten zoals als betere samenwerking met de bibliotheek maar dat zal nu beter worden aangezien ze nu samen onder één dak zitten. Ik nodig dan ook graag Jet Smeets directeur van Cultuurbedrijf RIQQ uit hier naar voren te komen om het certificaat in ontvangst te nemen.”

Jet Smeets:

“Ik ben blij dit certificaat van het CBCT te mogen ontvangen en wil even aangeven dat ik het natuurlijk niet alleen heb gedaan. Ik bedank daarom natuurlijk ook alle andere medewerkers van RIQQ, alle vrijwilligers, sponsoren en alle ongeveer 110 partijen/organisaties voor hun samenwerking met ons. We zullen het bord een mooie plaats geven in onze ruimte in de Bundel.”

Hierna was er onder het genot van een hapje en drankje gezellig bij te praten en speelde op de achtergrond Frederick op de piano. De Nieuwjaarsborrel werd om 19.00 uur afgesloten.

Voor meer informatie kijk ook op: https://cultuurbedrijfriqq.nl/. En voor meer informatie over het CBCT op: https://certificeringsorganisatie.nl/

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden