Zilveren Zondag in Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN – In het kader van Zilveren Zondag werd er, in samenwerking met Boekhandel Jansen & de Feijter, op zondagmiddag 12 januari een literaire middag georganiseerd met Josha Zwaan, schrijfster van o.a. de boeken Parnassia, Zeevonk en Dwaallicht.

Josha Zwaan (1963) is auteur en schrijfdocent. Ze debuteerde in 2010 met Parnassia, een bestseller-roman over de strijd om de Joodse onderduikkinderen na de bevrijding. In 2013 volgde het even zo prachtige Zeevonk, over de gevolgen voor een moeder en kind van geïnterneerd worden in een Jappenkamp. In 2015 verscheen Dwaallicht, een hoopgevende roman over leven met psychische problemen. Over de impact van een nierziekte op haar zoon en haar familie schreef Josha Zwaan in 2016 haar eerste non-fictieboek: Zijspoor. In 2019 schreef zij Emma wil leven, eveneens non-fictie over een jonge vrouw die overleed aan anorexia.

In 2018 verscheen haar vierde roman: Saturnusplein 3. Er loopt een directe lijn van Parnassia naar deze roman, opnieuw speelt Joods zijn tijdens en na WOII een grote rol. Op 23 september 2019 was het 76 jaar geleden dat Jacob Boekman, leider van het Haagse communistisch verzet, in de vroege morgen werd weggevoerd uit de dodencel in het Oranjehotel en gefusilleerd op de Waalsdorpervlakte. Hij was pas 31 jaar en liet een vrouw en twee zoontjes achter.

In haar lezing op Zilveren Zondag vertelde Josha Zwaan over de totstandkoming van deze roman en over de rode draad in al haar werk.

(Film: Thijo van Beek, Theothorne TV)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden