Cultuurbedrijf RIQQ start crowdfunding voor renovatie Openluchttheater de Pinkenberg

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP/ROZENDAAL – Om Openluchttheater de Pinkenberg nog jarenlang mee te kunnen laten gaan heeft gemeente Rheden in 2018 besloten tot een grondige renovatie.

In 2019 is gestart met de renovatie en de eerste fase, waarbij de elektra is vernieuwd en het toiletgebouw grondig is opgeknapt. Deze werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Ook zijn alle nog te realiseren werkzaamheden in kaart gebracht en zijn voorbereidingen getroffen voor de werkzaamheden die in het kader van Natura 2000 wetgeving uitgevoerd moeten worden.

Mooie nieuwe toekomst voor het theater

In 2020 hoopt de gemeente te kunnen starten met het belangrijkste deel van de renovatie: de tribune en het podium. Met name de tribune is toe aan een opknapbeurt: de trapsgewijze opbouw is langzaam maar zeker verworden tot een gladde helling waarop houten zittingen en leuningen voor weinig comfort zorgen. De overkapping heeft in de afgelopen jaren te lijden gehad onder de weersomstandigheden en is ook aan vervanging toe. Om dit alles te financieren heeft de gemeente middelen beschikbaar gesteld en zijn inmiddels subsidieaanvragen naar externe fondsen uitgezet. Met deze middelen wordt een basis gelegd voor een mooie toekomst voor het theater.

Cultuurbedrijf RIQQ, als programmeur en exploitant van het theater, heeft het op zich genomen om geld voor de theaterfunctie te verwerven. Het gaat hierbij om middelen die te maken hebben met de beleving van bezoekers van het theater. Belangrijk onderdeel hierbij zijn de bankjes die op de vernieuwde tribune geplaatst worden.

Om dit te realiseren start Cultuurbedrijf RIQQ een crowdfundingsactie waarbij bedrijven en particulieren voor €500 een bankje (voor 4 personen) kunnen kopen. Wanneer er 5 bankjes worden ‘aangeschaft’ krijgt men de 6de cadeau. Buiten naamsvermelding op het gekochte bankje krijgt de ‘eigenaar’ één keer per jaar tijdens de zogenaamde ‘vriendenvoorstelling’ de mogelijkheid om gratis met 4 personen op het betreffende bankje te komen zitten. Belangrijker is echter bijdrage die een koper levert aan de realisatie van een duurzaam en uniek theater in de regio.

Dat menigeen het theater een warm hart toedraagt blijkt eruit dat inmiddels 10 bankjes zijn verkocht.

Voor meer informatie over deze actie stuurt u een mail naar [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden