Werkbezoek Gea Hofstede en Marc Budel aan Buurthuis de Poort in Velp

VELP – Wethouders Gea Hofstede en Marc Budel brachten woensdag 15 januari een werkbezoek aan Buurthuis De Poort gelegen aan Heeckerensstraat 201.

Het werkbezoek was bedoeld om hen kennis te laten maken met een jeugd- en ouderenactiviteit in het kader van één van de drie pilots dorpshuizen. Doel van de pilots is om te onderzoeken wat buurtbewoners nodig hebben om fijn in de buurt te kunnen leven en wat zij wenselijk vinden aan activiteiten voor en door de buurt.

En vervolgens wat zij daarvoor nodig hebben en hoe overige ( professionele) partijen daar het beste op aan kunnen sluiten. Buurthuis De poort draait voornamelijk op vrijwilligers, hierdoor kunnen zij regelmatig niet voldoen aan een activiteit die bewoners vragen. Zij hopen dat de gemeente hen hierin kan ondersteunen.

Bij dit werkbezoek kregen de wethouders en overige aanwezigen een demonstratie te zien van een boxles voor de jeugd, en een les ouderengym, gegeven door Jhon van Beukering en Dennis van Beukering.

Beiden heren zijn tevens verbonden aan voetbal bij de Veluwezoom op de Pinkenberg Velp/Rozendaal waar zij ook trainingen en voetbal geven aan deze kinderen. Ook geven zij behendigheid training / sport aan senioren.

Naast de wethouders was een afvaardiging van het bestuur van buurthuis De Poort waaronder Stini Westdorp aanwezig, pilot-projectmedewerker Dennis van Beukering, beleidsadviseurs Natascha Nijenhuis en Erny Reuling, de coördinator combinatiefuncionarissen Ruud van Dijk en de coördinator dorpshuizen Nicole Pannekoek.

Een ieder die denkt, hier wil ik wat meer van weten, is welkom bij het Buurthuis voor een kopje koffie of thee en een praatje.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen