Walter Toon(t) Hermans in de Elleboog van Nieuw-Schoonoord

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP  – Dinsdag 11 februari komt Walter van Geffen om 14:00 uur in de Elleboog van Nieuw Schoonoord. Hij komt vertellen over Toon Hermans.

“Wat hebben we gelachen”  kopte de voorpagina van de krant toen bekend werd dat “de grote clown” op 22 april 2000 was overleden. Heel Nederland was in rouw. “De clown is niet meer” zo opende het acht uur journaal. De hele dag was er op iedere televisiezender dit trieste nieuws te horen en in elk nieuwsprogramma werd er aandacht aan besteed. Mensen spraken elkaar aan op straat: “Heb je het al gehoord? Toon is dood.” Toon, alleen zijn voornaam was al genoeg. Iedereen wist over wie je het had.

Waar is de tijd gebleven van lachen om eigenlijk niets en toch iets groots. Lachen zonder mensen te choqueren en te schofferen. Gewoon ouderwets je de tranen lachen? Een avondje Toon stond daar altijd garant voor. Of hij nou “De stoel van mijn zuster” liet zien, of vertelde over het banket met de gehaktbal en de uitschuiftafeldame of zijn kolderliedjes zong met o.a. Nottebellemagarineta, miljoenen mensen hebben onbedaarlijk gelachen. Deze humor is tijdloos. Deze humor moet bewaart worden. Daarom heeft Walter van Geffen: “Walter Toon(t) Hermans” gemaakt.

“Als kleine jongen raakte ik, zoals ik dat zelf zegt, besmet met het “Toonvirus.” De bandrecorder van zijn oma met een geluidsband van Toon maakte dat ik een superfan werd. Ik verzamelde vanaf dat moment alles van de grote clown en verdiepte me in de grootmeester en kwam zo leuke weetjes te weet over mijn idool. Als superfan en kenner geef ik vanmiddag een lezing over Toon Hermans. Een middagje gezellig terug naar die goede oude tijd. Ik vertel enthousiast over de grootste in zijn vak allertijden en draag enkele gedichten van Toon voor. Natuurlijk laat ik ook leuke fragmenten uit zijn shows zien. Klassiekers als “De voorzitter van ons genoegen met Mevrouw Loofhutjes” en “Wat ruist er door het struikgewas” komen aan bod. Maar ook nummers uit zijn beginperiode zullen voorbij komen. Een ode aan deze grote rasartiest.”

Komt u deze middag gezellig mee genieten? Gasten zijn van harte uitgenodigd! Koffie of thee(in de pauze) 1 euro.

Dinsdag 11-02-2020 om 14 uur in de Elleboog van Nieuw Schoonoord!!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen