Bibliotheek op Annie MG Schmidtschool Dieren feestelijk geopend

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN – Op donderdag 16 januari was het feest op de Annie MG Schmidtschool in Dieren. Kinderboekenschrijver Thijs Goverde opende hun schoolbibliotheek vol nieuwe boeken! De kinderen keken erg uit naar dit moment; ze stonden al een tijdje te popelen om een boek te mogen komen kiezen uit de aantrekkelijk gepresenteerde collectie.

Scholengroep Veluwezoom, adjunct-directeur Ansje de la Croix en leescoach Ulrike Koers van de Bibliotheek Veluwezoom hebben er samen voor gezorgd dat de Annie MG Schmidtschool een Bibliotheek op school heeft gekregen. Ook de gemeente Rheden heeft bijgedragen aan deze samenwerking.

Lintje ‘doorgehakt’

Als je kinderen wilt stimuleren om meer te lezen, moet je ze aantrekkelijke boeken bieden en ze zelf laten kiezen. ‘Boeken zijn allesbehalve saai’, zegt Thijs Goverde, ‘en wie leest als-ie klein is, wordt gelukkig als-ie later groot is’. Thijs Goverde vertelde de kinderen van alles over ridders, kastelen en vooral over zwaardvechten. Twee jongens mochten met een zwaard het lintje doorhakken, ‘want knippen is saai!’, en daarmee werd de schoolbibliotheek officieel geopend.

Leesplezier

Het is al langer bekend dat de motivatie om te lezen onder Nederlandse kinderen laag is, terwijl lezen toch de basis is om goed te presteren. Met alleen maar aandacht voor woordenschat, technisch en begrijpend lezen krijg je kinderen niet enthousiast voor lezen. Voorlezen, vrij lezen en veel aandacht voor verschillende soorten boeken zijn essentieel om kinderen te motiveren om veel, en dus beter, te lezen.

Bibliotheek op school

Door te kiezen voor een Bibliotheek op school zet de Annie MG Schmidtschool nadrukkelijk in op leesplezier. De leerkrachten zorgen voor ruimte in het rooster om lekker (voor) te lezen en de Bibliotheek Veluwezoom zorgt voor een aantrekkelijke collectie, boekpromotie-lessen en gratis lidmaatschap van de bibliotheek voor alle kinderen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Bibliotheek op Annie MG Schmidtschool Dieren feestelijk geopend - Bibliotheek Veluwezoom

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden