Weer een gezellige en drukke opening expositie Gefundenes Fressen bij Nieuwe Ruimte Velp

VELP – Voor de twaalfde keer alweer was er, zondag 19 januari, een opening van een nieuwe expositie in Nieuwe Ruimte aan Den Heuvel. Deze keer met het thema ‘Gefundenes Fressen’.

Over de precieze betekenis van deze term bleek nog al wat onduidelijkheid. Zo legde Walter de Wit, die deze keer de eer had de expositie te openen, uit dat Duitse vrienden van hem de term niet kende, of er een andere betekenis aan gaven. Maar volgens het onderzoek van Walter bleek de term gefundenes fressen over van alles en nog wat te kunnen gaan. Een leuk object, een toevoeging aan een verzameling, alles wat een mens op zijn pad krijgt en wat hem blij maakt.

De opening werd, volgens traditie verricht door Rob van Oosten, die wederom erg blij was zo veel bezoekers te mogen begroeten en iedereen een prachtige middag toewenste. Hierna was het de beurt aan huisdichter René Hugo Kijne, die, ook geheel volgens traditie, een speciaal geschreven gedicht voordroeg.

Muziek kwam van het duo Marienke, bestaande uit Marijke Laurense en Rieneke van der Hoff. Ze zongen een zelf vertaald lied dat het verhaal vertelde over een vreselijke moord in Buiksloot, gelukkig wel met de nodige dosis humor erin.

De tentoongestelde werken namen het thema in sommige gevallen redelijk letterlijk, zo waren er veel werken over eten te bewonderen. En zelfs enkele werken van eten, schilderijen gemaakt met flinterdunne stukjes appel, en kunstwerken van een echte kokosnoot of met stukken brood erin.

Andere werken waren minder direct te linken aan het thema, maar daarom zeker niet minder interessant.

Rond 17:00 uur verlieten de laatste bezoekers pratend en lachend het gebouw, de straten waren inmiddels donker. De hapjes en drankjes genuttigd, en weer een zeer geslaagde opening achter de rug.

De expositie loopt nog tot en met 15 maart en is elke zaterdag en zondag te bezoeken van 12:00 tot 17:00 uur. En u bent van harte welkom.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Voor meer informatie: https://www.nieuwe-ruimte.nl/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden