Gemeente Rheden vraagt aanwonenden om raad bij bepalen traject snelfietsroute

VELP – Afgelopen week zijn er diverse informatieavonden geweest voor bewoners in de dorpen tussen Velp en Dieren waar de gemeente Rheden mogelijk van plan is een een snelfietsroute te maken.

Er was grote belangstelling voor deze avonden en er werd flink gediscussieerd en er werden vele vragen gesteld door de aanwezigen. Op de avonden werd er ook in kleinere groepen verder gekeken naar de problemen en mogelijkheden van een snelfietsroute.

De bedoeling van een snelfietsroute is dat er een traject gekozen wordt waar de fietsers zo min mogelijk hoeven te stoppen en zo min mogelijk obstakels tegen komen. De fiets is namelijk gezond, duurzaam, goed voor het milieu daarnaast zou het goed zijn voor de leefbaarheid en de bereikbaarheid van de dorpen tussen Arnhem en Dieren.

Door samenwerking tussen de Provincie Gelderland, Fietsersbond en de gemeenten Arnhem en Rheden moet er een traject gekozen worden van 17 kilometer van Dieren naar Arnhem. In veel gevallen kan er al gebruik gemaakt worden van de huidige verkeersvoorzieningen en fietspaden, maar in Velp zijn er toch best veel knelpunten. Er is volgens de gemeente twijfel om de route via de Hoofdstraat of Zuider Parallelweg te laten lopen en hierover is veel gesproken en heeft de gemeente veel informatie gekregen tijdens de tijdens de informatieavonden voor bewoners aan de mogelijke route.

De Hoofdstraat is veel te druk en daarom niet geschikt volgens aanwonenden en de Zuider Parallelweg is in de huidige situatie door onder andere de vele geparkeerde auto’s ook gevaarlijk. Ook het spoor oversteken wordt gezien als gevaarlijk aangezien fietsers vaker de keuze maken om niet te wachten voor de dichtgaande spoorbomen.

Gemeente Rheden verwacht dat er op 10 februari een informatieavond wordt georganiseerd waarbij de bewoners vertelt wordt welk voorstel er gedaan zal worden aan de gemeenteraad van gemeente Rheden. Er wordt verwacht dat er eind maart een keuze gemaakt is over welk tracé de snelfietsroute gaat lopen.

Ook werd er gesproken over een fietspad tussen de beide campussen van de Hogeschool Van Hall Larenstein en de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Dit fietspad mist in het fietsnetwerk volgens de gemeente. Hiervoor is een subsidie (579.000 euro) beschikbaar gesteld door de provincie Gelderland maar deze komt per 1 mei te vervallen. Er werd benadrukt dat de gemeenten Arnhem en Rheden dit fietspad graag willen aanleggen maar dat de aanleg van dit pad niets met de snelfietsroute te maken heeft.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Via de website www.snelfietsroutesgelderland.nl is meer informatie te vinden over deze en andere snelfietsroutes in Gelderland.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen