7e SARI Benefietdiner Stichting SARI groot succes

ELLECOM – Het zevende benefietdiner voor stichting SARI heeft bijna € 9.000 opgeleverd. Dit geld wordt gebruikt om een nieuwe keuken en toiletten te bouwen in een school voor kinderen met een beperking in Mugaiyur in India. Stichting Wilde Ganzen zal ook dit jaar het project extra ondersteunen.

Alle opbrengsten van het diner gaan naar de bouw. Lokatie, prijzen, bediening in de Peerdestal in Ellecom, waar het benefietdiner jaarlijks plaatsvindt, worden niet verrekend. Restaurant Kohinoor of India verzorgde ook dit jaar het eten zonder kosten.

Het project waar de opbrengst van €8.600 naartoe gaat, vindt plaats in Mugaiyur vlak bij Villapuram, Tamil Nadu, India bij de lokale stichting SPECT (St. Peter Paul Educational and Cultural Trust).

St. Peter Paul Educational and Cultural Trust (SPECT) is een geregistreerde NGO die in 1991 is ontstaan. Het doel is om een rechtvaardige sociale orde mogelijk te maken waar er gelijkheid, een waardig en zelfrespectvol leven is voor vrouwen, kinderen met een beperking. Daarom zet SPECT zich in om de rechten van de genoemde mensen te beschermen.

SPECT is van mening dat het geven van onderwijs aan dalit kinderen en aan kinderen met een fysieke en/of psychische beperking het begin zal zijn van alle andere sociaal positief gewenste ontwikkelingen. SPECT is daarvoor een basisschool begonnen voor Dalit kinderen in Puravadai en een speciale middelbare school voor kinderen met een beperking in Mugaiyur. Beide scholen zijn erkend door het Directoraat van Onderwijs, de regering van Tamilnadu.

Onder leiding van Mr.Selvaraj, de oprichter van SPECT, die is overleden op 17 maart 2018, en Mr.PeterPaul Selvaraj die in zijn positie werd gekozen als Executive Trustee van SPECT zijn er tussen de jaren 1991-2019 veel community- ontwikkelingsprogramma’s door SPECT gerealiseerd.

Het bouwen van een nieuwe keuken en toiletten kan de SPECT organisatie zelf niet opbrengen. De lopende operationele kosten van de school, inclusief lerarensalarissen, kunnen wel gedragen worden.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Lees ook:

Zie ook het verslag van Theothorne TV

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden