Overhandiging “Aanvalsplan” om winkelgebied Velp te verbeteren

VELP – In 2017 is de Detailhandel Structuurvisie Dieren, Rheden, Velp vastgesteld met als titel ‘Kiezen voor kwaliteit’. Per dorp is daarin een actieprogramma opgesteld om de kwaliteit van de winkelgebieden te vergroten.

Een aantal winkeliers van de BIZ Centrum Velp is aan de slag gegaan met verdere uitwerking en heeft dit weergegeven in een aanvalsplan. Het aanvalsplan is een uitwerking van dit actieprogramma.

Dit aanvalsplan werd op woensdagochtend 29 januari door enkele winkeliers en het bestuur van de ondernemersvereniging aangeboden aan wethouder Ronald Haverkamp bij Brasserie Hugo’s aan de Hoofdstraat te Velp.

Om 11.00 uur heette beleidsmedewerker Rachid Haouli van gemeente Rheden iedereen hartelijk welkom, na een korte uiteenzetting gaf hij het woord aan de nieuwe voorzitter van de BIZ, Frank Martens. “Ik ben blij zo het rapport aan te kunnen bieden aan Ronald Haverkamp, het betekent veel voor de ondernemers/winkeliers, het bevat veel verbeterpunten of wensen die voor het winkelend publiek goed of wenselijk zijn.”

Enkele aandachtspunten in het rapport werden toegelicht:

Beter bereikbaar in vorm en structuur, autovriendelijk (inmiddels is het betaald parkeren in Velp afgeschaft) maar ook een beter, breder trottoir voor de voetgangers, ruimte voor fietsers en een 30 km zone voor het verkeer. Wat het centrum van Velp meer veiligheid geeft en makkelijker bereikbaar is. Ook het tegengaan van leegstand, en een veelzijdig aanbod van de winkels door het centrum ook voor het toerisme aantrekkelijker te maken met horecaondernemingen op de juiste plaatsen, om zo het publiek langer vast te houden in het dorp. Het in stand houden van activiteiten die plaatsvinden in het centrum zoals bijvoorbeeld: braderie, koningsdag, sinterklaas enz. liever wat minder maar wel goed en aantrekkelijk.

Hierna nam wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden het woord nadat hij het rapport in ontvangst had genomen. “Ik ben blij met dit aanvalsplan, er staan veel aanknopingspunten in die wij als gemeente ter harte zullen nemen. We zijn op de goede weg zo, maar we moeten met zijn allen doorzetten en belangrijk is dat als dadelijk de periode van Biz afgelopen is, we allemaal opnieuw een contract aangaan om samen de dreiging van concurrent Presikhaaf aan te gaan, we hebben nu al vrij parkeren maar er zal meer moeten gebeuren om dat tegen te gaan en het publiek hier vast te houden. 

Het zorgen en verbeteren van de aantrekkelijkheid van de Hoofdstraat, het goed invullen met een grote trekker van bijvoorbeeld een grote supermarkt aan de andere kant van de hoofdstraat, straks op de plaats van de Amro ABN bank die verdwijnt. Zodat er daar geen dode hoek ontstaat.

En een duidelijke ontmoetingsplaats creëren, dat is nu onduidelijk, is het de Overtuin, de ruimte voor de kerk in de Emmastraat of nog onbekender het Oranjeplein? Ook de wekelijkse markt op Den Heuvel willen wij als gemeente graag verplaatsen (al zijn de marktlui hierop tegen) dit zal moeten worden uitgebreid met plaatselijke lokale winkeliers bijvoorbeeld De Wijngaard Domein hof te Dieren uit Dieren. Het punt over de bredere trottoir’s  en fietspaden zal meegenomen kunnen worden als de riolering van de Hoofstraat vervangen moet worden.”

Het college van B&W komt later met een inhoudelijke reactie op het aangeboden plan.

Aan het einde van deze bijeenkomst werd Sandra van der Aa, zij heeft afscheid genomen als voorzitster van de BIZ, een boeket bloemen overhandigd en bedankt voor haar vele werk en inzet voor de ondernemersvereniging.

Het college van B&W komt later met een inhoudelijke reactie op het aangeboden plan.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden