Stal Midden-Heuven in handen van Natuurmonumenten

Foto: Natuurmonumenten

RHEDEN – Natuurmonumenten heeft het terrein van Stal Midden-Heuven in Rheden aangekocht. De organisatie onderzoekt de mogelijkheden voor de inrichting van het terrein, dat nog tot 1 juli 2020 gebruikt wordt door de manege.

De aankoop staat los van de exploitatie van restaurant De Ruif, De Deel en de camping; deze blijven bestaan.

Het manegeterrein aan de Heuvenseweg is in totaal 2 hectare groot en bestaat uit een manegegebouw met stallen, een groot parkeerterrein en een paardenbak. Het ligt vlak bij het bezoekerscentrum in Rheden. De circa 5 hectare grond die de manege bij Natuurmonumenten pachtte als weiland voor de paarden, komt vrij.

Bij de inrichtingsplannen staat de functie die de omgeving van een bezoekerscentrum heeft, namelijk het ontvangen van bezoekers, centraal. Natuurmonumenten wil het huidige manegegebouw slopen en de mogelijkheid voor parkeren op drukke dagen, waar nu de weide tegenover het bezoekerscentrum voor wordt gebruikt, naar het manegeterrein verplaatsen. De exacte inrichting is nu nog niet bekend. De planvorming kan enige tijd duren; het terrein bevindt zich aan de rand van een kwetsbaar natuurgebied en de inrichting moet met respect voor de omgeving worden gerealiseerd.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden