Bibliotheek Dieren vertoont film ‘The Circle’

Foto: The Circle

DIEREN – Donderdagavond 13 februari vertoont de Bibliotheek Dieren de film ‘The Circle’, naar de intelligente en spannende roman van Dave Eggers. Het verhaal gaat over Mea Holland, die gaat werken bij een groot internet- en social mediabedrijf.

Ze neemt deel aan een baanbrekend experiment dat de grenzen van privacy, ethiek en uiteindelijk haar persoonlijke vrijheid verlegt. Het verhaal roept vragen op over ons geheugen, onze geschiedenis, privacy, democratie en de grenzen aan onze kennis van de wereld.

Mediabewustzijn

De film ‘The Circle’ draait ter afsluiting van de workshopreeks ‘Grip op je digitale leven’ van de bibliotheek, maar is ook interessant en toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de impact die de digitale wereld heeft op ons persoonlijke leven en de maatschappij als geheel. De film zet je aan het denken over alle data die op onze mobiele apparaten, diensten en accounts staan, die worden verzameld, geanalyseerd, gedeeld en verkocht. Willen we dat wel? En zo nee, wat kunnen we er aan doen?

Toegangskaarten

Het vertonen van de film ‘The Circle’ gebeurt met medewerking van Filmhuis Dieren. Hoofdrolspelers zijn Emma Watson en Tom Hanks. Toegangskaarten a  € 7,00 voor leden van de bibliotheek en € 8,00 voor niet-leden zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda en bij Filmhuis Dieren. De film begint om 20.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden