DVOV haalt opnieuw kwaliteitscertificering KNVB ”Fair Play Zone” binnen

VELP – Op zaterdag 1 februari is voetbalvereniging DVOV uit Velp opnieuw onderscheiden door de KNVB en ARAG met de titel Fair Play Zone.

Scheidsrechterscoördinator Bas Kaptein legt het uit: “We hebben hier maanden naar toe gewerkt de KNVB heeft vorig jaar besloten om er een houdbaarheidsdatum aan te verbinden zodat dit echt uniek is en blijft.”

Ook de eisen aan de (her)certificering zijn strenger geworden zo moeten clubs ook gediplomeerde scheidsrechterbegeleiders hebben, dit was toen niet het geval toen DVOV voor het eerst in november 2014 de eerste certificering kregen uit handen van Eric Braamhaar.

“Daarnaast merk ik dat de bereidheid om te fluiten toe neemt zo fluiten regelmatig  JO17 junioren pupillen wedstrijden op een zaterdag het mes snijd dan aan twee kanten zij zijn namelijk verplicht om hun spelregelbewijs te halen en daarnaast merken ze hoe het is om als scheidsrechter in het veld te staan. We kunnen nu weer vooruit voor de komende  4 jaar  want in juli 2024 loopt de certificering weer ten einde.”

“Ik ben dan ook ontzettend trots op de hercertificering dit is waar je je als vrijwilliger elke week voor inzet, ook op de scheidsrechters en begeleiders want dat zijn de mensen die het maar ff doen in hun vrije tijd. Naar mijn weten zijn we de derde voetbalvereniging in Nederland die de hercertificering ontvangt ik hoop dan ook dat de overige 87 clubs die deze kwaliteitscertificering hebben het ook nog steeds voor elkaar hebben om aan de nieuwe eisen te voldoen.”

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.dvov.nl/

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden