Film ‘The Children Act’ in Dorpskerk Rheden

Foto:

RHEDEN – Op vrijdagavond 21 februari gaan de deuren van de Dorpskerk in Rheden weer open voor de filmavond. Deze keer wordt ‘The Children Act’ vertoond. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan.

Fiona Maye (Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

Emma Thompson zet een niet te overtreffen acteerprestatie neer in deze film waarin haar karakter een emotioneel complexe, maar zeer geleidelijke ontwikkeling doormaakt. Ook de overige acteurs spelen uitstekend en staan zeker niet in haar schaduw. Een aangrijpend verhaal in een ronduit schitterende film.

U bent van harte welkom, een kopje koffie of thee staat voor u klaar. En ook na de film is het altijd nog gezellig!

  • Wanneer: Vrijdag 21 februari 2020
  • Aanvang: 20.30 uur, deuren open om 20.15 uur
  • Waar: Dorpskerk Rheden
  • Toegang: Gratis

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden