Rheden nieuwe JOGG-gemeente in Gelderland

Foto:

REGIO – De gemeenten Rheden, Arnhem, Duiven, Westervoort en Zevenaar worden JOGG-gemeente. De provincie Gelderland stelt hiervoor 400.000 euro beschikbaar. 

Met behulp van deze subsidie kunnen de colleges van deze gemeenten besluiten zich aan te sluiten bij JOGG en met elkaar samen te werken om het overgewicht onder jongeren terug te dringen. Hiervoor wordt de methodiek van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) ingezet. Eerder ontvingen een zestal gemeenten in de regio Veluwe subsidie voor de JOGG-methodiek.
Met het JOGG-aanpak moet het aantal jongeren (0 t/m 19 jaar) met overgewicht terug gedrongen worden. Daarbij hoort ook het stimuleren van een actieve en gezonde leefstijl onder jongeren en hun ouders. Doordat de gemeenten integraal samenwerken wordt de kans op succes vergroot. De jongeren zelf staan centraal en de gemeenten nemen de regie. Kortom, samen werken aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.
Meer bewegen en gezond eten
Een van de speerpunten van de provincie Gelderland uit het programma Gelderland Sport! is ‘preventie overgewicht’. De provincie stimuleert hierbij lokale en regionale initiatieven die elkaar versterken. Het is aan de gemeenten zelf om te bepalen welke methodiek, bijvoorbeeld JOGG of GKGK (Gezonde Kinderen in een Gezonde Omgeving), ze hiervoor inzetten. Resultaten worden vervolgens (lokaal) behaald in projecten als ‘snoepvrije kassa’s’, gezonde traktaties op school, ‘drink water’, pauze-activiteiten, een gezond aanbod in kantines en voldoende fietspaden. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen