Bewoners omgeving Gruttoplein gaan voor een speelgelegenheid!

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Bewoners van de omgeving van het Gruttoplein in Velp zijn al ongeveer een jaar bezig met de gemeente om een speelvoorziening te creëren op het Gruttoplein. Het enige wat het tegenhoudt zijn de financiën.

Ik buurt mee!

Nu heeft de gemeente Rheden besloten het ‘Ik buurt Mee!’-platform nieuw leven in te blazen en geeft ieder huishouden in de gemeente een voucher van €7,50. De organisatie achter het initiatief voor de speelvoorziening had eind 2019 al van de gemeente gehoord van deze actie. Ze hebben er dus ook met smart op gewacht en willen nu door het verzamelen van de ‘Ik buurt mee!’-vouchers een zo groot mogelijke hoeveelheid geld binnen halen.

Pauline Luteijn (één van de initiatiefneemsters):

“Wij hebben afgelopen zomer een drempel in de Gruttostraat gekregen, dit heeft ook heel wat voeten in de aarde gehad, maar de ‘aanhouder wint’ zeggen ze hè? Nu is project Gruttoplein/Speelvorziening aan de beurt. We gaan ons best doen om er weer een succes van te maken!”

De Initiatiefnemers, voorstanders van een speelvoorziening op het Gruttoplein zouden het heel erg fijn vinden als er veel mensen de ‘Ik buurt mee!’-voucher aan hen zullen gaan geven want ze hebben best een groot bedrag nodig, maar als het goed is word het ook iets waar veel mensen plezier van kunnen gaan hebben.

Het inintiatief:

Het is de bedoeling dat het een natuurlijke speelaangelegenheid wordt. Er komen dus geen speel- en klimrekken. Er zal gebruik gemaakt worden van natuurlijke materialen, bijvoorbeeld boomstammen waar je overheen kan lopen, een tafeltje met stoeltjes van boomstammen, speelkeien, een plantenbak voor het planten van groente en fruit. En wat natuurlijk super zou zijn is een waterpomp met een waterbaantje. De gemeente is akkoord met de speelaangelegenheid.

Er is een Facebookgroep aangemaakt: https://www.facebook.com/groups/514311075882936/. Mensen kunnen zich hierop aanmelden zodat ze de ontwikkelingen kunnen volgen.

Meer informatie?

Kom naar de feestelijke aftrap van ‘Ik buurt mee!’ Aanwezigen krijgen uitleg hoe ‘Ik buurt mee!’ werkt, ook kun je hier je waardecheque persoonlijk geven aan 1 van de initiatiefnemers die tijdens de kick-off aanwezig zijn. 3 maart, van 19.00 tot 20.30 uur in Buurthuis De Poort, van Heeckerensstraat 201, 6882 DA te Velp.

Heeft u ook een initiatief?

Beschrijf dit dan net als hierboven en stuur dat naar [email protected], mogelijk wordt er dan ook een publicatie voor uw initiatief gemaakt. Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden