Gratis je verkeerskennis opfrissen

Foto: Veilig Verkeer Nederland

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert, in samenwerking met de gemeenten Rheden en Rozendaal en de COSBO, een opfriscursus “Gratis je verkeerskennis opfrissen” voor senioren van 65 jaar en ouder. De cursus bestaat uit 2 delen en wordt gegeven in Het Dorpshuis te Rheden.

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bikes gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. In 2 bijeenkomsten van 2 uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen blijven deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek en in opdracht van de gemeente Rheden en is bedoeld voor ALLE senioren.

  • 1e bijeenkomst: donderdag 12 maart 2020 van 10.00 tot 12.00 uur
  • 2e bijeenkomst: donderdag 26 maart 2020 van 10.00 tot 12.00 uur
  • Locatie: Dorpshuis Rheden, Meester B. van Leeuwenplein 3, 6991 EW Rheden

U wordt op beide dagen verwacht.

De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis.

Aanmelden

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN u direct aan te melden via de website www.vvn.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar [email protected] o.v.v. “VVN Opfriscursus Rheden Rozendaal”. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Bel voor meer informatie naar: 0575 – 510144.

U ontvangt 1 week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief van de organisatie.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen