Concert door Klezmore in de Dorpskerk te Rheden “Abi Gezunt”

Foto: Klezmore

RHEDEN – Op zondag 23 februari. treedt Klezmore  op in de Dorpskerk van Rheden. Deze vijfkoppige band speelt klezmermuziek, dat is Joodse feest- en dansmuziek, veelal gespeeld op bruiloften en dorpsfeesten. Het is de muziek van de Joodse muzikanten, klezmorim geheten, die begin vorige eeuw in Oost- Europa woonden.

Het concert heeft als titel: Abi gezunt.

Dat is Jiddisch voor: “Als je maar gezond bent”. Het is eveneens de titel van één van de favoriete nummers van de band. Klezmore speelt niet alleen traditionele Joodse volksmuziek, er is meer! Er staat ook balkan- en zigeunermuziek op het muzikale menu. Zowel langzame doina’s als vrolijke, opzwepende nummers komen voorbij, veelal met jazzy improvisaties.

Tijdens het concert zullen een aantal nummers door de muzikanten zelf worden toegelicht. De vier muzikanten komen uit Nijmegen en omgeving, kennen elkaar van verschillende wereldmuziekbands en spelen sinds 2006 samen. In 2011 is zangeres Carina bij de band gekomen en is het repertoire verrijkt met Jiddische en Sephardische liedjes. Zie ook: www.klezmore.com.

Klezmore bestaat uit:

  • Carina Majkowski zang
  • Ben Immens klarinet,
  • Thomas Ruffmann viool,
  • Karin Peters accordeon en
  • Nikolaj FrankJensen contrabas & percussie

Het concert begint om 15.30 uur. De toegang is gratis, aan de uitgang wordt een vrije gift gevraagd. Het adres is Dorpsstraat 51 Rheden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden