Pien Grote wint voorleeswedstrijd gemeente Rheden

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN – Op 11 februari streden negen kinderen in de Bibliotheek Dieren om de titel Voorleeskampioen 2020 van de gemeente Rheden. Pien Grote van de Roncallischool in Velp werd door de jury na een spannende strijd uitgeroepen tot winnares. Ze las voor uit Blauwe plekken van Anke de Vries.

Pien bezorgde de jury kippenvel door de manier waarop ze het fragment voorlas.

Nationale Voorleeswedstrijd

Basisscholen die meedoen aan de Nationale Voorleeswedstrijd hebben eerst een voorleeswedstrijd op school georganiseerd. Van elke basisschool is één leerling uit groep 7 of 8 tot schoolkampioen benoemd. Deze schoolkampioenen lazen elk een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De gedeelde tweede plaats was voor: Femke Weststrate van de Boomgaard noordoost in Dieren, Donnee Matser van de Prins Bernardschool in Velp, Iza Schreuder van de Holtbanck in Rheden, Dominique Luteijn van de Mauritiusschool in Rheden, Max Grotenhuis van de Boogaard zuid in Dieren, Lynn Versteegh van de Rheder Enk in Rheden, Lukas Liesting van de Annie MG Schmidt in Dieren en Lizz Walgemoet van de Expeditie in Dieren.

Jury

De jury bestond dit jaar uit Marc Budel, wethouder cultuur van de gemeente Rheden, Lotte Nagengast, medewerker bij boekhandel Jansen & De Feijter in Velp, en Eduard Mesritz, vrijwilliger bij het voorleesteam Rheden. De wedstrijd werd gepresenteerd door Ulrike Koers, leescoach bij de Bibliotheek Veluwezoom.

Vervolgrondes

De winnaar van de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd gaat als voorleeskampioen van de gemeente Rheden door naar de halve finale op 15 maart in Zevenaar. De provinciale finale staat gepland op 6 april in het Posttheater in Arnhem. De provinciale voorleeskampioenen treffen elkaar ten slotte op 27 mei in Utrecht voor een feestelijke landelijke finale.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden