Henk Peelen Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw

RHEDEN – Op 18 januari werd de heer Henk Peelen tijdens de Pronkzitting van Cv. De Heiknüüters benoemd tot 39e Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw. Op zaterdag 15 februari werd dit bekrachtigd door de daadwerkelijke Ridderslag.

Ondanks dat de weersvoorspellingen niet geweldig waren verzamelden veel Ridders, het Prinsenpaar, de dans- en minigarde, leden van Cv. De Heiknüüters en andere belangstellenden zich bij Feestburcht Ons Huis voor de Ridderslag 2020.

Voor gegaan door de March- & Showband uit Rheden gingen ze gezamenlijk naar het huis van de heer Henk Peelen, die al met zijn vrouw Mientje zat te wachten op wat er komen ging. Weer terug op het Mr. B. van Leeuwenplein werd de nieuwe Ridder door voorzitter Martin van den Eijk toegesproken onder het wakend oog van de Rhedense leeuw en werd nog eens samengevat waarom juist hij deze titel verdiende. Martin benadrukte hoe belangrijk het is dat we mensen zoals Henk Peelen in ons midden hebben. Na zijn lovende woorden kreeg de heer Kees Staats de microfoon om de ceremonie uit te voeren.

Ook Kees Staats stond stil bij het belang van vrijwilligers voor de gemeenschap en betrok daar ook Mientje bij. Hij wees ons erop dat wij het niet als vanzelfsprekend mogen gaan beschouwen dat er altijd wel mensen zijn, die zich voor onze gemeenschap willen inzetten. Hierna werd Henk Peelen verzocht te knielen en werd de Ridderslag voltrokken in samenwerking met Mientje en kleinzoon Sander, die de heer Staats met duidelijke voldoening assisteerden.

De ceremonie werd afgesloten met het plaatsen van de krans door de kersverse Ridder samen met Prins Remco de 1e. In de zaal van Ons Huis was er daarna gelegenheid om de Ridder en zijn vrouw te feliciteren en om onder het genot van een drankje nog even na te praten over weer een geslaagde Ridderslag.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Lees ook

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden