Kerken organiseren actie Vakantietas 2020

Foto: Diana Rheden Rozendaal

RHEDEN/ROZENDAAL – De zomervakantie is voor veel kinderen een mooie tijd, vaak gaan de kinderen wel een paar weken weg van huis op vakantie. Maar voor ruim 750 kinderen in de gemeenten Rheden en Rozendaal is de zomervakantie geen fijne tijd! Zij kunnen niet op vakantie omdat hun ouders daar geen geld voor hebben.

Hun vriendjes vertellen enthousiast waar ze met vakantie naar toe gaan en wat ze daar allemaal gaan doen, terwijl deze kinderen thuisblijven en zich daar moeten vermaken. Zij hebben in de zomervakantie weinig om naar uit te kijken!

Maar daar willen de gezamenlijke diakonieën en parochiële caritasinstellingen in de gemeenten Rheden en Rozendaal iets aan gaan doen. Tien kerken binnen de gemeenten Rheden en Rozendaal vormen samen DIANA, het DIAkonaal Netwerk Armoedebestrijding. In de zomer van 2020 gaat DIANA de Vakantietas organiseren voor ruim 750 basisschoolkinderen uit bijstandsgezinnen, kinderen die in de vakantie geen leuke dingen kunnen gaan doen.

Kerk in Actie Nederland levert aan de kerken die meedoen gratis kleurige rugzakjes, in 2019 hebben 165 kerken meegedaan en er zijn bijna 10.000 kinderen heel erg blij gemaakt met een Vakantietas! Zij hadden veel te vertellen toen ze na de zomervakantie op school terug kwamen.

In de rugzakjes kunnen allerlei spullen worden gestopt, te denken valt aan tegoedbonnen voor speelgoed en/of boeken, gratis toegangskaartjes voor attractiepark, dierentuin en/of zwembad, een tegoedbon voor een ijsje, snoepgoed, enz. Aan de kinderen wordt op de laatste dag vóór de zomervakantie een rugzak aangeboden met daarin van alles en nog wat om de zomervakantie op een leuke manier door te komen.

Natuurlijk zit er een prijskaartje aan zo’n Vakantietas, ze hebben uitgerekend dat alles bij elkaar opgeteld elke tas ongeveer € 55,- zal gaan kosten. Binnen de kerken in de gemeenten Rheden en Rozendaal zal in het 1e halfjaar van 2020 een of meerdere keren worden gecollecteerd voor de Vakantietas. Daarnaast kunnen kerkleden een Vakantietas ‘sponsoren’ door een extra gift te geven.

Een aantal kerken gaat een actie opzetten in de vorm van een concert, maaltijd of dergelijke.

Lokale winkeliers worden benaderd voor een bijdrage of tegoedbon. De gemeente Rheden wordt ook gevraagd om gratis toegangskaartjes voor bijvoorbeeld het zwembad of iets anders. Maar met de opbrengst van de collectes, bijdragen en acties hebben ze nog lang niet genoeg geld om die 750 tassen te vullen.

Voor meer informatie kunt u Jan Broekhuisen benaderen via mail [email protected] of telefoon 06-227 887 03.

Deze actie wordt van harte aanbevolen door de diakonieën en caritasinstellingen van de kerken binnen DIANA!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden