Tientallen afvalbakken geadopteerd

Foto:

DE STEEG – De onlangs door de gemeente gestarte campagne om een afvalbak te adopteren, loopt voorspoedig. Circa 40 bewoners, bedrijven en winkeliers hebben zich al aangemeld om een bak te legen en te onderhouden. Vanaf 12 december worden de niet-geadopteerde bakken verwijderd. 

De gemeente Rheden startte de campagne “Help mij” omdat de helft van de afvalbakken in de openbare ruimte in de gemeente Rheden vanwege de bezuinigingen moet verdwijnen. Om adoptie te stimuleren, begon de gemeente op 12 november de campagne “Help mij” (Zie: Reddingsactie-Help-Mij-voor-behoud-afvalbakken). 
De gemeente hoopt dat met het zichtbaar maken van de helpende bewoners ook andere bewoners gestimuleerd worden hun buurt schoon te houden.
Adoptie
Naast afvalbakken in de openbare ruimte kunnen ook hondenpoepbakken en plantsoenbanken worden geadopteerd. Bewoners die een bankje onderhouden kunnen deze bijvoorbeeld zelf schilderen in een kleur die ze leuk vinden. Na het verwijderen van de wegbezuinigde bakken, blijft het altijd mogelijk afvalbakken te adopteren.
Inwoners die nog een bak willen adopteren kunnen zich tot 11 december aanmelden via de website: www.rheden.nl/helpmij
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen