Uit de praktijk van een mantelzorger bij het mantelzorgcafé in Rheden

Foto: MVT Rheden/Rozendaal

RHEDEN – Voor een ander zorgen kan heel bevredigend, liefdevol en inspirerend zijn, maar het kan ook veel energie vragen. Is je partner of kind bijvoorbeeld langdurig ziek? Zorg je voor je hulpbehoevende ouder(s)? Geef je intensieve ondersteuning aan een familielid, vriend of buur? Dan hoor je bij de grote groep mensen die mantelzorg verleent.

In het dagelijks leven kun je als mantelzorger tegen tal van vragen aanlopen. Van heel praktisch zoals vervoer naar het ziekenhuis tot met wie kan ik mijn verdriet en emoties delen?

Veel van deze vragen komen aan bod in het mantelzorgcafé van MVT Rheden/Rozendaal (loket voor mantelzorg en vrijwillige thuishulp) op maandag 9 maart in Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5a in Rheden. Om 13.30 uur is de inloop waarna om 14.00 uur het programma begint.

Ze starten met een korte film over verschillende mantelzorgers. Een jonge vrouw die voor haar zus zorgt, een dochter die mantelzorger is voor haar moeder, een ouder echtpaar waarvan de man voor zijn vrouw zorgt en een vader die vertelt over de intensieve zorg voor zijn gehandicapt zoontje.

Daarna worden de verschillende aspecten waar een mantelzorger in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgt gezamenlijk onder de loep genomen. Informatie over mogelijkheden en oplossingen in de omgeving komen aan bod.

Na afloop van het thema is er gelegenheid om na te praten in de gezellige Brasserie onder het genot van een drankje en een hapje. Rond 17.00 uur sluiten ze af. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot en met 4 maart bij MVT (loket voor mantelzorg en vrijwillige thuishulp) op werkdagen tussen 9.30 -11.30 uur telefonisch 026 3707070 of via [email protected] Is er opvang thuis of vervoer nodig dan kan dit bij aanmelding worden overlegd.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden