Senioren informatiemiddag, “Hoe ouder hoe wijzer”

Foto: Ester Bertholet

VELP – Bij de COSBO (ouderenbond) informatiemiddag op donderdag 5 maart 2020 staan twee aantrekkelijke en informatieve lezingen op de agenda.

De bijeenkomst wordt gehouden in “De Elleboog” te Velp, vanaf 13.30 uur staat de koffie/thee klaar en om 14.00 uur gaan ze beginnen.

Arts Ester Bertholet komt het behandelpaspoort presenteren.

Ester wil graag voorkomen dat mensen een behandeling overkomt, die ze eigenlijk niet gewild zouden hebben als ze hier van tevoren over nagedacht zouden hebben. In haar dagelijks werk maakt ze vaak mee dat mensen een andere invulling aan hun behandelwensen geven als ze rustig daarover nadenken. Daarom heeft ze een hulpmiddel ontwikkeld: het Behandelpaspoort.

Het Behandelpaspoort is een boekje ter grootte van een paspoort waarin vragen staan, die mensen kunnen gebruiken om samen met hun naasten en de huisarts na te denken over wat ze al dan niet willen. Het Behandelpaspoort kan ook als officiële wilsverklaring worden gebruikt.

Over al deze zaken, en nog veel meer zal zij u die middag vertellen. Natuurlijk kunt u haar allerlei vragen stellen.

Behandelpaspoort bij EenVandaag

Het radio- en tv-programma EenVandaag (AVROTROS) zond op 29 november 2019 een uitgebreide reportage uit over het Behandelpaspoort. De reportage is terug te kijken via deze link (start: op 10 minuten). Nog meer informatie het Behandelpaspoort: www.behandelpaspoort.nl.

Daarnaast komt Simon van Ommen van de afdeling communicatie van de gemeente Rheden vertellen hoe inwoners die NIET digitaal zijn, kunnen communiceren met de gemeente. Een zeer belangrijk onderwerp in een tijd waarin vele instanties alleen nog digitaal met hun inwoners/cliënten communiceren. Er zijn immers nog veel mensen die niet, of niet meer digitaal vaardig zijn. Dus grijp uw kans en verzamel alvast uw vragen.

Ook zal Monique Jansen van het Klant Contact Centrum van de gemeente Rheden komen vertellen wat de gebruikelijke manier van communiceren van de gemeente naar haar inwoners is.

Iedereen is welkom bij deze bijeenkomst. Voor informatie: Anne Bruger 0654-292 342 of Arthur Ohm 026 – 363 56 97

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen