Eerste zonneveld Dieren en gemeente Rheden wordt gefinancierd door inwoners

Foto: Werkgroep Klimaat-actief Dieren-Zuid

DIEREN/SPANKEREN – Samen met de gemeente Rheden is de Werkgroep Klimaat-actief Dieren-Zuid erin geslaagd een plan op te stellen voor Zonnepanelen in “De Bocht”, het voormalig bedrijventerrein Du Commerce, aan de Spankerenseweg in Dieren.

Dit voor Dieren (en gemeente Rheden) eerste zonneveld wordt gefinancierd en beheerd door inwoners. De oppervlakte is ruim 10.000 vierkante meter waarop ongeveer 3300 zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Dit zou rond 1.25 megawatt op kunnen leveren,dat genoeg is voor ongeveer 415 gemiddelde huishoudens per jaar. Naar verwachting kan de aanleg nog dit jaar beginnen.

Uitnodiging op 7 maart 2020

De werkgroep Klimaat-actief Dieren-Zuid nodigt geïnteresseerde inwoners van Dieren en Spankeren uit. In de Dierense Toren, Hogestraat 12 Dieren is op zaterdag 7 maart van 12.00 tot 17.00 uur voorlichting over deelname. Elk vol uur wordt er een presentatie gegeven en is er de mogelijkheid om daarna, individueel, verder geïnformeerd te worden. Inwoners kunnen vanaf €250,00 en maximaal 30 keer dit bedrag, mede-eigenaar worden van dit zonneveld en delen in de opbrengst. Verwacht rendement is tussen 3 en 5%.

Inwoners kunnen ook vanaf 1 maart de de website: www.rijnenijsselenergie.nl (ga naar zonprojecten, zonneveld De Bocht) bezoeken en daarop aangeven dat zij meedoen.

Deelname van inwoners is nu al nodig om de verdere voorbereidingen te organiseren, hierbij hoort het aanvragen van subsidie.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Zonneveld De Bocht2 - Werkgroep Klimaat-actief Dieren-Zuid

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden