De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN/VELP – Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw belastingaangifte via de computer? Een expert die met u meekijkt? Of heeft u een vraag? Dan kunt u vanaf 12 maart terecht in de Bibliotheek Velp en de Bibliotheek Dieren.

Samen met Sociaal Raadslieden van Rijnstad biedt de Bibliotheek Veluwezoom gratis inloopspreekuren ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2019.

Inloopspreekuren

Iedereen die hulp nodig heeft bij de Belastingaangifte kan de inloopspreekuren bezoeken, voor een DigiD-check of hulp bij het invullen van de aangifte. De hulp is gratis, je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek en aanmelden is niet nodig.

  • Donderdag 12 maart van 9.00 – 11.00 uur in de Bibliotheek Velp
  • Donderdag 19 maart van 9.00 – 11.00 uur in de Bibliotheek Velp
  • Donderdag 26 maart van 9.00 – 11.00 uur in de Bibliotheek Dieren
  • Donderdag 2 april van 9.00 – 11.00 uur in de Bibliotheek Dieren

Computerfaciliteiten

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent. Wilt u beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze, in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties, hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.

Meer informatie: www.bibliotheekveluwezoom.nl/belastingaangifte

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden