RABO-Burgemeester de Bruinprijs 60 jaar!

VELP – Op vrijdagavond 28 februari was er een feestelijke bijeenkomst ter ere van het 60-jarige bestaan van de RABO-Burgemeester de Bruinprijs in Studio26 in Velp. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1960 door de toenmalige burgemeester de Bruin.

De prijs voor jong en uitmuntend talent van de gemeente Rheden, in die 60 jaar dat ze bestaat maar 39 keer uitgegeven, want diverse jaren voldeden de eventuele kandidaten niet aan de hoge eisen die nodig zijn voor toekenning van de prijs.

De avond werd geopend met een dans van de ex-winnaar van het Nationale Ballet, Floor Eimers, waarna Leon Mommersteeg kort het woord nam en iedereen hartelijk welkom heette op deze avond.

Koen van der Mark (RIQQ) kondigde alle navolgende sprekers aan deze avond, nadat hij de ruim 70 genodigden had bedankt voor hun komst. “Helaas kon de burgemeester hier zelf niet bij aanwezig zijn maar daarvoor hebben we een goede vervanger, namelijk 2e loco burgemeester, wethouder Jeugd/Sport/Cultuur/Erfgoed en Natuur en Landschap Marc Budel.

Na sprekers : Albert van der Weide, beeldend kunstenaar en Imke Loeffen, docent van ArtEZ en Talentmakelaar bij Poppunt Arnhem en een woord van dank door wethouder Marc Budel die nogmaals het belang aangaf voor vooral kinderen en jongeren, dat bezig zijn met sport, dans en muziek, goed is voor hen en ook voor de samenleving. De toespraken werden afgewisseld met een balletvoorstelling en daarna door een optreden van Merle en Sarah van der Lijke en door dansers van Studio26. De avond werd afgesloten met een dankwoord aan directeur van de RABObank Arnhem & Omstreken, Jan Ummenthum voor zijn bijdrage. Hij beloofde vanaf nu de geldprijs jaarlijks te willen doneren en niet zoals nu wanneer er een winnaar bekend is.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden