Oude films Het Raskonijn beschikbaar op internet

Foto:

VELP / ARNHEM – Het Gelders Archief heeft vier films van de Velpse vereniging Het Raskonijn op zijn website geplaatst. Het betreft films, met een lengte variërend van elf tot zestien minuten, uit de periode 1938-1944, gemaakt door J.L. du Parant.

De films (soms in kleur) geven onder andere een kijkje in het verenigingsleven, tonen onder meer tentoonstellingen, vergaderingen en een feestavond. Verder zijn er ook beelden te zien van Velp en omgeving (bijvoorbeeld buitenplaats Daalhuizen) en ontspannen sfeerbeelden.
De vereniging Het Raskonijn bevorderde onder andere het fokken met raskonijnen, organiseerde konijnententoonstellingen en voorzag de dieren van een keurmerk door middel van tatoeages. De vereniging ontstond in 1918 informeel in een lokale Velpse kapperszaak. Tot de oprichters behoorde onder anderen baron Van Pallandt van kasteel Rosendael. 
Lees meer over de vereniging Het Raskonijn op: www.velpschecourant.nl
Klik HIER voor de filmpjes.
Op 10 januari 2014 wordt in Boekhandel Jansen & De Feijter in Velp een filmvertoning georganiseerd. Meer informatie over deze vertoning volgt snel.
Foto: Screenshot Geldersch Archief/ Maker: J.L. du Parant, zomer 1944
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen