Lezing van Wim Lavooij over de verwoesting en wederopbouw van Arnhem.

Foto: rheden.nieuws.nl

ROZENDAAL/VELP- Woensdag 18 maart zal Wim Lavooij vertellen wat de impact van Market Garden is geweest en de latere herstelwerkzaamheden aan het stadsgezicht van Arnhem.

Hij zegt er zelf het volgende over:

“Anders dan vele denken is Arnhem met name verwoest in de periode na Market Garden. De schade aan de stad was als gevolg van Market Garden groot, maar beperkt tot de omgeving van de Rijnbrug en de route vanaf Oosterbeek door de stad. De latere gevechtshandelingen en de evacuatie van de bevolking hadden veel grotere gevolgen. Vervolgens hebben de ambitieuze wederopbouwplannen gezorgd voor een afbraak van herstelbare woningen en gebouwen, die vergelijkbaar is met de omvang van de oorlogsschade.”

De lezing zal ook de ‘Werdegang’ van het wederopbouwplan behandelen. Het verschil van inzichten in wat wederopbouw inhoudt tussen de supervisor en het stadsbestuur heeft met name voor veel vertraging en onnodige sloop geleidt.

U kunt bij de Serre van Rozendaal binnenlopen vanaf 10 uur. De lezing start om 10:30 uur en zal met een korte pauze ongeveer anderhalf uur duren. Bij deze bent u van harte uitgenodigd.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen