KBO-PCOB Contactmiddag: Walter van Geffen over Toon Hermans

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Op donderdag 12 maart is de volgende PCOB-KBO contactmiddag. Deze middag zal Walter van Geffen een lezing houden over Toon Hermans.

‘Wat hebben we gelachen’ kopte de voorpagina van de krant toen bekend werd dat ‘de grote clown’ op 22 april 2000 was overleden. Heel Nederland was in rouw. ‘De clown is niet meer’ zo opende het acht uur journaal. De hele dag was er op iedere televisiezender dit trieste nieuws te horen en in elk nieuwsprogramma werd er aandacht aan besteed. Mensen spraken elkaar aan op straat: ‘Heb je het al gehoord? Toon is dood.’ Toon, alleen zijn voornaam was al genoeg. Iedereen wist over wie je het had.

Waar is de tijd gebleven van lachen om eigenlijk niets en toch iets groots. Lachen zonder mensen te choqueren en te schofferen. Gewoon ouderwets je de tranen lachen? Een avondje Toon stond daar altijd gerant voor. Of hij nou ‘De stoel van mijn zuster’ liet zien, of vertelde over het banket met de gehaktbal en de uitschuiftafeldame of zijn kolderliedjes zong met o.a. Nottebellemagarineta, miljoenen mensen hebben onbedaarlijk gelachen. Deze humor is tijdloos. Deze humor moet bewaart worden. Daarom: ‘Walter Toon(t) Hermans’.

Belangstellenden zijn welkom.

Informatie:

  • De toegang is gratis, koffie/thee € 1,- per kop.
  • Datum: 12 maart
  • Plaats: Dorpshuis ‘Willem de Zwijger’, Rheden
  • Aanvang: 14.00 uur

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen