Piet zit vast op dak Kroeseboom

RHEDEN – ’t Zat de Sint en zijn Pieten niet mee dit jaar, en bijna dreigde het feest in het honderd te lopen. De Kroeseboom, de nieuwe lokatie voor de Rheder Enk en de Mauritiusschool, is natuurlijk ook nieuw voor Sint en zijn Pieten. Ondanks dat de scholen geen adres wijziging hadden doorgegeven, wisten de Pieten de school toch te vinden. Maar… hoe komen we op het dak geraakt?

Een paar dagen geleden bleek al dat er Pieten op school waren gelokaliseerd. ‘s-Ochtends vroeg stond er een krukje op het plein. Piet had ermee geprobeerd op het dak te geraken, maar helaas, zonder resultaat.
 
ixbvkmplkbt80ka1zc1b1p1l4
 
Niet lang daarna bleek Piet een nieuwe poging te hebben gedaan, nu met een trap, maar, helaas, ook hier raakte Piet niet op het dak van de nieuwe school; die was toch wel héél erg hoog.
 
zdo8lncfa5ut45l2029hmnmka
 
Vannacht is het Piet dan eindelijk gelukt op het dak van de school te komen. Hij heeft allerlei krukjes en trapjes opgestapeld tot het hoog genoeg was om op het dak te komen. Maar… door de harde wind is zijn trap omgewaaid… en zat Piet vast op het dak van de school.
 
sbfhu5ylodz5gbmscl90strjz
 
Toen de kinderen vanmorgen Sinterklaas stonden op te wachten, zat Piet luidkeels van het dak te schreeuwen. Helluppp!!! De andere Pieten stonden al klaar om hem op te vangen, maar… Piet kon toch moeilijk van het dak af springen. Dat zou veel te gevaarlijk zijn.
 
snfh6003mi3zz1fx9wg48hs5m
 
De Rhedense brandweer moest er met een hoogwerker aan te past komen om Piet van het dak te redden. Gelukkig maar. Piet had het best koud op het dak. 
 
wae9cihymwv6mxgpzsaw2k6ng
 
Nadat Piet gered was kon het Sinterklaasfeest dan eindelijk beginnen. De onderbouw van zowel de Rheder Enk als de Mauritiusschool vierden het feest gezamenlijk in de aula van de school. Daar voerden beiden scholen allerlei ingestudeerde stukjes op voor de Sint. Daarna gingen Sint en zijn Pieten nog de klassen langs.
(Bijdrage Wouter Rijnbende)
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden