Wethouder gaat fietsverlichting controleren

Foto: Rheden.nieuws.nl

DIEREN – Op vrijdag 6 december om 14.00 uur is wethouder Hans Elsenaar aanwezig bij de fietsverlichtingscampagne ‘Ik wil je zien’ bij Scholengemeenschap Het Rhedens in Dieren, waar hij in de ‘Pitstraat’ fietsers zal controleren of zij beschikken over goede verlichting.

Op het terrein van Het Rhedens wordt een Pitstraat-setting ingericht van zo’n 16 tot 20 m2 inclusief beachflags en raceoveralls. De leerlingen die naar huis gaan, komen langs deze Pitstraat waar een promotieteam hun verlichting controleert. Als de verlichting op orde is dan ontvangen de leerlingen een leuke gadget (sleutelhanger met een lampje). Indien niet, dan monteert een promotiemedewerker gratis goede fietsverlichting. 
Controle acties
In november is in opdracht van Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) de fietsverlichtingscampagne ‘Ik wil je zien’ van start gegaan. Tijdens deze campagne (van november tot februari) voert het promotieteam in de Stadsregio Arnhem Nijmegen verschillende controles uit in de avonduren op plekken waar veel fietsers langs komen. 
elsenaar
Wethouder Elsenaar (foto: gem. Rheden)
Goede zichtbaarheid belangrijk
Wethouder Hans Elsenaar: “Ongeveer 20% van de fietsslachtoffers is het gevolg van ongevallen bij schemer of duisternis. De beperkte zichtbaarheid van fietsers is waarschijnlijk een belangrijke oorzaak van deze fietsongevallen. Daarom is het zo belangrijk dat dergelijke controles gebeuren.” 
Mirjam Bunt, locatiedirecteur van Het Rhedens aan de Doesburgsedijk in Dieren, onderschrijft het belang van goede zichtbaarheid van fietsers, zeker nu in deze donkere periode van het jaar. Haar school verleent dan ook van harte medewerking aan deze actie.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden