Start renovatie toren Oude Jan

VELP – Woensdagmiddag waren zo’n 40 mensen aanwezig bij de Oude Jan om het symbolische startschot van de renovatie van de toren mee te maken, de openingshandeling  werd gedaan door wethouder Ron König, door een bord te onthullen.

Gemeente Rheden zal de komende jaren 5 torens laten renoveren binnen de gemeente, de toren van de Oude Jan is als eerste aan de beurt. Mede doordat de Stichting Vrienden van de Oude Jan al in  2005 begonnen is met de gemeente aan te sporen tot onderhoud en zij een financiële  bijdrage leveren van €40.000.
Wethouder Ron König gaf aan er voor te pleiten onderhoud van kerktorens  op te willen nemen in een blijvend en regulier onderhoudsprogramma, net zoals bijvoorbeeld wegen, parken, groen en fietspaden hieronder vallen. “Het uitstellen van onderhoud aan gebouwen om kosten te besparen resulteert uiteindelijk in een nog groter verval en dus meer kosten, en dat moeten we bij publieksbezit zien te voorkomen”, aldus Ron König.
m3hdsu0eezipszmzxv54cikkr
30-jarig jubileum
Ben van Schaijk (bestuurslid Stichting Vrienden van de Oude Jan) gaf aan verheugd te zijn dat de gemeente eindelijk deze start heeft gemaakt. Ben gaat zich in komende periode bezighouden met verzamelen van materiaal voor een nieuw uit te brengen boek ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de stichting.  Aan dit boek werken onder andere mee, Jan Siebelink, John Jansen van Galen, omwonenden en mensen die nog mooie herinneringen hebben worden verzocht deze te melden bij de stichting. Hiermee hopen zij een uniek boek over de Oude Jan samen te kunnen stellen.
onze Oude Jan
De mogelijke titel van het boek zal worden “onze Oude Jan”.  Het boek wordt tijdens het jubileum in augustus 2014 kosteloos  uitgereikt aan de donateurs van de stichting en komt daarnaast beschikbaar voor de verkoop.
Ben van Schaijk heeft  het voornemen af te treden in 2014, “maar als in het voorjaar de toren klaar is en in het najaar het boek en het 30 jarig jubileum achter de rug is zal dat een mooie afsluiting zijn en met een goed gevoel” aldus Ben.
Klik op de bovenste foto voor een kort fotoverslag
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
m2zr3jm28g5h5brre2aclbag6
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden