Bart Voermans en Judit Slot naar de Noordkaap voor het goede doel

RHEDEN  – Aanstaande vrijdagochtend 6 december is het zover, Bart Voermans en Judith Slot uit Rheden gaan dan starten met een heuse uitdaging. In 13 dagen met een 25 jaar oude Lada Niva naar de Noordkaap en terug…, in 13 dagen. Waarom doen ze dit? Voor het goede doel en het avontuur, ze doen dit georganiseerd en rijden in een groep van 18 auto’s. In de uitzending van Giel Beelen bij 3FM zal het startschot gegeven worden.

Over een aantal weken staat het glazen huis in Leeuwarden. Net als ieder jaar is het weer de bedoeling dat er geld opgehaald word voor het goede doel, Bart en Judith hebben inmiddels bijna €1000,–opgehaald, maar met nog een aantal weken te gaan, hopen ze toch echt nog wat meer binnen te halen. Zij gaan de kou in voor het goede doel, het gehele avontuur is te volgen via twitter op @NoordkaapNiva via www.ctrackweb.nl/noordkaap//, via www.noordkaapniva.nl en hier vindt u ook verdere informatie over hoe u hen kan sponsoren.
b9rq50v4osuc1rgrb36xwpa1b
“Eindelijk gaan we van start, de NoordkaapNiva zou nu technisch in top staat moeten zijn, maar we zijn voorbereid op Russische onvolkomenheden die zich na bijna 25 jaar de kop op kunnen steken. Dit maakt het des te meer een echte challenge. We hebben inmiddels meerdere malen de checklist doorgelopen en we zijn er van overtuigd dat we het zullen overleven. Warme kleding? Check! Proviant? Check! Goede zin? Dubbel check!  Er gaat zelf speciaal voor ons gebrouwen bier mee.” Aldus Bart en Judith.
Vrijdag 29 november was er een “Meet & Greet” met de organisatie en de andere deelnemers, Bart en Judit hebben zodoende inmiddels een goed beeld van wat er rijdt en wie waar in rijdt. Het veld varieert van hagel nieuwe, zo uit de showroom komende Subaru’s en Infinities naast gebruikte Audi’s, Saabs en  oudere off-roaders zoals een Land Rover, Pajero en de Lada Niva.
De route is nu ook min of meer bekend en de groep weet nu dat ze echt langs de grens met Rusland door Finland noordwaarts gaan, ze zullen Rusland echt zien liggen. In Lapland gaan ze nog even met husky’s op pad en vissen op bevroren meren om uiteindelijk toch echt de Noordkaap te bereiken. Vervolgens gaan de groep dwars door de bossen van Zweden weer richting het zuiden en zullen ze 19 December arriveren in Leeuwarden bij het glazen huis van 3FM. 
De route
rs2a1kv5eukxlgs88e93k1te4
v0hca5t7syqcpzcmilct4gmfl
Bart en Judith uit Rheden
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden