Nederlandse Staat pompt miljarden in hulp aan ondernemers en werknemers

REGIO – Het kabinet gaat de komende drie maanden tientallen miljarden euro’s in Nederlandse ondernemers, werknemers en de economie steken. Dat is nodig om banen en inkomens te behouden en het voortbestaan van bedrijven te garanderen.

Ondernemers die nu al gebukt gaan onder het coronavirus, kunnen op korte termijn aanspraak maken op vier duizend euro.

Minister Wiebes, Hoekstra en Koolmees spraken tijdens een persconferentie over een omvangrijk pakket maatregelen in verband met de ontstane situatie rond het coronavirus. De afspraken bestaan uit maatregelen om kosten van ondernemers over te nemen, zoals loon, belasting en andere kosten.

Steun voor ZZP’ers

Nederland heeft ongeveer 1 miljoen ZZP’ers, zij krijgen minimaal drie maanden een aanvulling op hun salaris tot het sociaal minimum. Dit gaat gepaard met een versoepeling van de regels rond eventuele werkende partners en het hebben van eigen vermogen, dit is niet meer van belang. Terugbetaling is niet nodig.

Alles op alles!

Het kabinet zet hiermee ‘alles op alles’ om de economie draaiende te houden. Ook voor ziekenhuizen en andere zorginstellingen komt er extra geld voor mondkapjes, bedden en omscholing van personeel.

De overheid zal zeker nog met meer maatregelen komen om banen te behouden en de economie draaiende te houden.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden