Vogeltentoonstelling in Parkhuis De Steeg

DE STEEG – Van vrijdag 29 november tot en met zondag 1 december vond in het Parkhuis in De Steeg een grote vogelshow plaats, die werd georganiseerd door vogelvereniging “De Groenling”. Tijdens deze show hield de vereniging haar onderlinge tentoonstelling, maar werd tevens het Open Gelders Kampioenschap voor Europese Cultuurvogels van de SEC, regio 3 georganiseerd.

Zo waren er zo’n 280 vogels toevertrouwd aan de kritische blikken van de keurmeesters afgelopen donderdag, zij hebben één voor één elk vogeltje bekeken en punten gegeven. Waarna de zaal mooi werd aangekleed met veel natuurlijk groen, een volière en vitrines met niet alledaagse vogelsoorten. Op vrijdagavond vond de opening plaats waarbij alle inzenders na het openingswoord en uitreiking van prijzen, hun keurbriefjes kregen en met de catalogus in de hand de zaal in gingen om te kijken hoe hun vogels het er van af hadden gebracht. 
zezdfy9bup0hm7w9c2a6d5c3y
“Zaterdag en zondag was de show open voor publiek en ontvingen wij veel mooie- en lovende opmerkingen over de grootte en mooie, natuurlijke aankleding van deze show”, aldus Fred Speklé, voorzitter van ‘De Groenling’, “de groep vrijwilligers die hiervoor tezamen gezorgd hebben, verdienen een groot compliment, zonder hen is zoiets niet te realiseren.”
wcl4z2hv528grlyc1gh3bh6mz
De organisatie keek tevreden terug op het weekend en hoopt een ieder volgend jaar weer terug te zien, zowel inzenders als bezoekers, en was u er dit jaar niet bij? Volgend jaar in week 48 (28 t/m 30 nov.) zitten wij er weer. 
Wilt u informatie? Mail dan gerust met de voorzitter van De Groenling: [email protected]
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.
Foto’s: Theo Jansen, tekst bijdrage: Fred Speklé
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
ywoeepq8n9r4cxt0742iuxx0d
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen